Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Σεισμός 7,8 Ρίχτερ στο Ιράν - 30 νεκροί στο Πακιστάν

banner roots

Σεισμός 7,8 Ρίχτερ στο Ιράν - 30 νεκροί στο Πακιστάν
17.04.2013 | 02:19

Σεισμός 7,8 Ρίχτερ στο Ιράν - 30 νεκροί στο Πακιστάν

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Ισχυρός σεισμός 7,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στο Ιράν, κοντά στην μεθόριο με το Πακιστάν, στις 13:44 ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωφυσικό ινστιτούτο USGS.

Δεν υπάρχουν στο Ιράν νεκροί από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στη χώρα, σε περιοχή κοντά στην μεθόριο με το Πακιστάν, δήλωσε ο Χατάμ Ναρουγί, κυβερνήτης της ιρανικής επαρχίας Σιστάν-Μπαλουτσιστάν.

Ωστόσο, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, όπου έγινε αισθητός ο σεισμός, 30 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές στην περιοχή του Κόλπου και στο Νέο Δελχί. Σύμφωνα με μαρτυρίες επικράτησε πανικός και οι κάτοικοι βγήκαν έντρομοι στους δρόμους.

Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι αρχές εκτιμούν πως ο ισχυρός σεισμός που έπληξε τη χώρα νωρίτερα στοίχισε τη ζωή σε "εκατοντάδες" ανθρώπους. Για "τουλάχιστον 81 νεκρούς" έκαναν λόγο ιρανικές πηγές, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA. Ωστόσο, στη συνέχεια διέψευσαν λέγοντας πως δεν υπάρχει κανένας νεκρός.

"Ευτυχώς, ο σεισμός δεν προκάλεσε καμία απώλεια", δήλωσε στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA ο Χατάμ Ναρουγί, κυβερνήτης της ιρανικής επαρχίας Σιστάν-Μπαλουτσιστάν, όπου σημειώθηκε ο ισχυρός σεισμός.

"Δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση, αλλά λαμβάνουμε πληροφορίες για 40 νεκρούς στην περιοχή", μετέδωσε νωρίτερα η κρατική τηλεόραση.

Κυβερνητικοί εκπρόσωποι του Ιράν και του Πακιστάν, με δηλώσεις τους ελπίζουν πως οι νεκροί δεν θα είναι πάρα πολλοί λόγω του ότι η περιοχή στην οποία σημειώθηκε ο σεισμός είναι αραιοκατοικημένη, ενώ τα περισσότερα κτίρια είναι χαμηλά.

Ο αριθμός των απωλειών σε ανθρώπινες ζωές "δεν είναι υψηλός", σύμφωνα με τον Ιρανό βουλευτή Χαμίντ Ρεζά Πασάνγκ.

"Από μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, μαθαίνουμε ότι ο αριθμός των νεκρών δεν είναι υψηλός", δήλωσε ο βουλευτής στο πρακτορείο Mehr.

Τουλάχιστον 30 οι νεκροί και πάνω από 200 οι τραυματίες στη χώρα από τον σεισμό που σημειώθηκε στο γειτονικό Ιράν

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν σήμερα στην νοτιοδυτική μεθοριακή περιοχή του Πακιστάν, μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στο γειτονικό Ιράν.

"Μέχρι στιγμής 30 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους και περισσότεροι από 200 έχουν τραυματιστεί στην Μάσκελ", δήλωσε ο Σάιφουρ Ρέχμαν, αξιωματούχος της Επαρχιακής Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών στην Κουέτα του Πακιστάν.

Ο αξιωματούχος αυτός πρόσθεσε ότι τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν προσπάθειες για να φτάσουν στις χειρότερα πληγείσες από τον σεισμό ζώνες της περιοχής Ουασούκ του Μπαλουτσιστάν.

Περισσότερα από 250 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, διευκρίνισε επίσης ο Ρέχμαν, σημειώνοντας ότι ο στρατός έχει σταλεί στην περιοχή για να βοηθήσει στις προσπάθειες διάσωσης και παροχής βοήθειας στους σεισμόπληκτους.

Φόβοι για εκατόμβη

Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν καταρρεύσει 1.000 κτίρια στην πόλη Mushkil στο Πακιστάν, και μέχρι τώρα έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία τουλάχιστον 850 άτομα για τις πρώτες βοήθειες.

"Ήταν ο μεγαλύτερος σεισμός που σημειώνεται στο Ιράν εδώ και 40 χρόνια και αναμένουμε ότι οι νεκροί θα ανέρχονται σε εκατοντάδες", σημείωσε αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Πηγή: news247.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το