Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Μεγάλη απεργία πείνας στο Γκουαντάναμο – Δεν σιτίζονται οι μισοί κρατούμενοι
afoi poriazi
Μεγάλη απεργία πείνας στο Γκουαντάναμο – Δεν σιτίζονται οι μισοί κρατούμενοι
22.04.2013 | 01:59

Μεγάλη απεργία πείνας στο Γκουαντάναμο – Δεν σιτίζονται οι μισοί κρατούμενοι

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Κλιμακώνεται η απεργία πείνας στην αμερικανική φυλακή του Γκουαντάναμο στην Κούβα, καθώς συμμετέχουν σε αυτή περισσότεροι από τους μισούς κρατούμενους. Εκπρόσωπος της φυλακής, επιβεβαίωσε ότι η διαμαρτυρία – που ξεκίνησε στις 6 Φεβρουαρίου – διογκώνεται. Από τους 166 κρατούμενους, οι 84 πραγματοποιούν απεργία πείνας και οι 16 από αυτούς σιτίζονται αναγκαστικά, είπε ο αντισυνταγματάρχης Σάμιουελ Χάουζ. Από αυτούς τους 16, οι πέντε νοσηλεύονται, όμως η κατάστασή τους δεν θεωρείται κρίσιμη.

Από τις αρχές της εβδομάδας, αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των κρατουμένων που προσχωρούν στο κίνημα διαμαρτυρίας: από 45 απεργούς πείνας την Τρίτη, αυξήθηκαν στους 63 την Παρασκευή και στους 77 το Σάββατο.

Οι δικηγόροι τους υποστηρίζουν ότι οι κρατούμενοι επέλεξαν αυτόν τον τρόπο διαμαρτυρίας όταν οι φύλακες ερεύνησαν τα Κοράνια τους με τρόπο που οι ίδιοι θεώρησαν ιερόσυλο. Αλλοι ωστόσο λένε ότι ο βασικός λόγος της απεργίας πείνας είναι η συνεχιζόμενη κράτησή τους, επί 11 χρόνια, χωρίς να έχουν δικαστεί και χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Στις 13 Απριλίου περίπου 60 κρατούμενοι μεταφέρθηκαν από τα κοινά κελιά σε ατομικά, μετά την επέμβαση των φυλάκων για την καταστολή μιας εξέγερσης.


Πηγή: iefimerida.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018