Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ιστορική πτήση πάνω από το Σαν Φρανσίσκο έκανε το πρώτο ηλιακό αεροπλάνο
afoi poriazi
Ιστορική πτήση πάνω από το Σαν Φρανσίσκο έκανε το πρώτο ηλιακό αεροπλάνο
25.04.2013 | 21:19

Ιστορική πτήση πάνω από το Σαν Φρανσίσκο έκανε το πρώτο ηλιακό αεροπλάνο

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Διεθνή

Το Solar Impulse δοκίμασε τις δυνάμεις του ενόψει μιας μεγαλύτερης δοκιμασίας: Τον ερχόμενο μήνα, θα επιχειρήσει να ταξιδέψει πάνω από ολόκληρες τις Ηνωμένες Πολιτείες, με στόχο να αποδειχθεί  το πόσο ωφέλιμη και αποτελεσματική μπορεί να είναι στο εγγύς μέλλον η εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας στις αερομεταφορές, με την ανάπτυξη βέβαια των κατάλληλων τεχνολογιών.Το αεροσκάφος που κατασκευάστηκε από ελβετική εταιρεία, πέταξε ένα χιλιόμετρο πάνω από την πόλη του Σαν Φρανσίσκο αξιοποιώντας αποκλειστικά την ηλιακή ενέργεια. Κατά μήκος των φτερών του, που η έκταση τους ανέρχεται στα 63 τετραγωνικά μέτρα, βρίσκονται τοποθετημένα 12.000 φωτοβολταϊκά κύτταρα που τροφοδοτούν τις μπαταρίες του . Από εκεί προέρχεται η προωστική δύναμη που του χαρίζει ταχύτητα 40 μιλίων την ώρα.

«Είναι ένα μυθικό βήμα στην εξέλιξη της αεροπλοϊας», ανέφερε ο Αντρέ Μπόρσμπεργκ που είναι ένας από τους πιλότους και κατασκευαστές του αεροσκάφους. «Τηρουμένων των αναλογιών η πτήση του Solar Impulse αντιστοιχεί στις προσπάθειες που έκαναν μεταξύ του 1915 και 1920 οι αεροπλόοι για να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις χωρίς ενδιάμεσο σταθμό».

Το αεροσκάφος ζυγίζει όσο ένα οικογενειακό αυτοκίνητο και όσο ο ήλιος «βλέπει» τα φτερά του, μπορεί να πετά ασταμάτητα. Σκούρα θα τα βρεί μόνο αν ο ουρανός είναι συννεφιασμένος και οι ακτίνες του ήλιου αδυνατούν να τροφοδοτήσουν τα φωτοβολταϊκά του κύτταρα.

Η εταιρεία που το κατασκεύασε λέει πως σε δύο χρόνια, το αεροσκάφος θα είναι σε θέση να κάνει τον γύρο της Γης μόνο και μόνο με τη βοήθεια του ήλιου.

Πηγή: tanea.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018