Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Τελετές περιτομής που σκοτώνουν
afoi poriazi

xaritakis wide

Τελετές περιτομής που σκοτώνουν
19.05.2013 | 16:46

Τελετές περιτομής που σκοτώνουν

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Την Παρασκευή στο Γιοχάνεσμπουργκ, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νότιας Αφρικής δήλωσε ότι 23 νεαροί άνδρες έχουν πεθάνει μέσα στη διάρκεια των προηγούμενων 9 ημερών στις παραδοσιακές τελετές ενηλικίωσης που γίνονται και περιλαμβάνουν από περιτομή μέχρι ασκήσεις επιβίωσης.

Ο Νέλσον Μαντέλα, περιγράφοντας στην αυτοβιογραφία του την εμπειρία από αυτές τις τελετές, τις χαρακτήρισε σαν «ένα είδος πνευματικής προετοιμασίας για τις δοκιμασίες της ενήλικης ζωής».

Στις τελετές αυτές, οι οποίες είναι συνηθισμένες στη Νότια Αφρική, λαμβάνουν μέρος νέοι σε διάφορες δραστηριότητες σαν μία ιεροτελεστία περάσματος στην ενηλικίωση και διαρκούν περίπου 3 εβδομάδες ή και περισσότερο. Για φέτος, 30.000 νέοι είχαν δηλώσει συμμετοχή.
Στις τελετές, οι συμμετέχοντες βάφουν τα πρόσωπά τους με κόκκινο άργιλο και πίνουν διάφορα παρασκευάσματα από βότανα. Εκτός από την περιτομή, τα αγόρια και οι νέοι άνδρες υφίστανται μία σειρά ασκήσεων επιβίωσης οι οποίες περιλαμβάνουν και την έκθεση στον παγωμένο χειμώνα της Αφρικής με ελάχιστα ρούχα.

Παρόλα αυτά, η αστυνομία ερευνά 22 υποθέσεις δολοφονιών στην βορειοανατολική επαρχία της Μπουμαλάνγκα ενώ γίνονται ανακρίσεις και για τον 23ο θάνατο, ενός νέου ο οποίος παραπονέθηκε για πόνους στο στομάχι και έκανε εμετό.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι όλοι οι θάνατοι συνέβησαν σε χώρους εξάσκησης των τελετών αυτών, στους οποίους απαγορεύεται κάθε κρατική παρουσία ενώ επιβάλλεται συνήθως να υπάρχει ιατρική βοήθεια. Η κυβέρνηση προσπαθεί να εμποδίσει αυτούς τους άδικους θανάτους.

Εκπρόσωπος του Οίκου των Παραδοσιακών Αρχηγών στην Μπουμαλάνγκα δήλωσε ότι το Υπουργείο Υγείας είχε ειδοποιηθεί πριν καν αρχίσουν οι τελετές αλλά ιατρική βοήθεια ήρθε μόνο αφού είχαν αναφερθεί οι πρώτοι θάνατοι αγοριών. Και πρόσθεσε ότι το Υπουργείο συμφώνησε τώρα να υπάρχει ιατρικό προσωπικό στη διάρκεια όλων των τελετών.

Οι θάνατοι είναι ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει σημειωθεί μέχρι τώρα στην Μπουμαλάνγκα, ενώ οι πρώτες ανακρίσεις δείχνουν ότι υπήρξε αμέλεια, αφήνοντας τους μικρότερους συμμετέχοντες στη φροντίδα των μεγαλύτερων αγοριών.
Τα πιθανολογούμενα αίτια των θανάτων δεν ανακοινώθηκαν ακόμα, αλλά οι περισσότεροι θάνατοι κατά το παρελθόν συνέβησαν από μολύνσεις και μεγάλη απώλεια αίματος μετά τις περιτομές.

Πηγή: athensvoice.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018