Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Τη φυλάκιση των Ντόλτσε – Γκαμπάνα ζητά ο εισαγγελέας του Μιλάνου

afoi poriazi

charitakis banner new

Τη φυλάκιση των Ντόλτσε – Γκαμπάνα ζητά ο εισαγγελέας του Μιλάνου
29.05.2013 | 19:48

Τη φυλάκιση των Ντόλτσε – Γκαμπάνα ζητά ο εισαγγελέας του Μιλάνου

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Διεθνή

Την φυλάκιση των διάσημων σχεδιαστών μόδας Ντομένικο Ντόλτσε και Στέφανο Γκαμπάνα για δυόμιση έτη λόγω φοροδιαφυγής, αθροιστικής ζημιάς σχεδόν 1 δισ. ευρώ στο ιταλικό δημόσιο, ζήτησε ο εισαγγελέας του Μιλάνου.

Οι Ντόλτσε και Γκαμπάνα (στους οποίους ανήκει η φίρμα D&G) κατηγορούνται ότι δεν δήλωσαν φορολογητέα ύλη ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ που αντιστοιχούσε στις εισπράξεις εταιρειών-βιτρινών του ομίλου Gado, με έδρα το Λουξεμβούργο, την περίοδο 2004-2005. Πρόκειται για μια από τις ελάχιστες υποθέσεις φοροδιαφυγής σε τόσο υψηλό επίπεδο που κατέληξε στα ποινικά δικαστήρια της Ιταλίας.

Η Gado ήταν μια «εικονική εταιρεία», καθώς «ελεγχόταν κατά το 80% από την D&G srl, που ανήκει εξ ημισείας στους Ντόλτσε και Γκαμπάνα», τόνισε ο εισαγγελέας Γκαετάνο Ρούτα. Οι δύο σχεδιαστές ειδών μόδας, από την πλευρά τους, απορρίπτουν το κατηγορητήριο.

Η προηγούμενη κυβέρνηση τεχνοκρατών στην Ιταλία είχε κινήσει διώξεις εναντίον πλουσίων φοροφυγάδων που πήραν μεγάλη δημοσιότητα, ενώ και σε άλλες χώρες της Ευρώπης πραγματοποιούνται τέτοιες εκστρατείες, εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Στην πλειονότητα τους τέτοιες υποθέσεις στο παρελθόν έκλειναν με εξωδικαστικούς συμβιβασμούς και έμπαιναν στο αρχείο.


Πηγή: iefimerida.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018