Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Χιροσίμα: 74 χρόνια μετά την ατομική βόμβα, ο Δήμος ζητά την απαγόρευση πυρηνικών όπλων
Χιροσίμα: 74 χρόνια μετά την ατομική βόμβα, ο Δήμος ζητά την απαγόρευση πυρηνικών όπλων
06.08.2019 | 08:29

Χιροσίμα: 74 χρόνια μετά την ατομική βόμβα, ο Δήμος ζητά την απαγόρευση πυρηνικών όπλων

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Πέρασαν 74 χρόνια από την ημέρα που ένα αμερικανικό βομβαρδιστικό έριξε την ατομική βόμβα στη πόλη της Χιροσίμα.

Ηταν 6 Αυγούστου του 1945 και οι Αμερικανοί με δύο ατομικές βόμβες σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, σκότωσαν δεκάδες χιλιάδες Γιαπωνέζων, σε μια επίθεση που έφερε και το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με την παράδοση της Ιαπωνίας. Σήμερα, οι κάτοικοι της πόλης της Χιροσίμα, συγκεντρώθηκαν στο Πάρκο της Μνήμης για την Ειρήνη, όπου άναψαν κεριά, προσευχήθηκαν και κατέθεσαν στεφάνια στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους. Ο δήμος της πόλης την ίδια ώρα, με αφορμή την 74η επέτειο από την επίθεση, απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε να υπογράψει τη συνθήκη του ΟΗΕ για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων.

powered by Rubicon Project
Ο δήμαρχος της πόλης, Καζούμι Ματσούι, ζήτησε από το Τόκιο να επικυρώσει τη συνθήκη για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων, η οποία εγκρίθηκε τον Ιούλιο του 2017 από 122 χώρες και την έχουν υπογράψει έκτοτε οι μισές από αυτές. «Απευθύνω έκκληση στην κυβέρνηση της μοναδικής χώρας η οποία βίωσε την εμπειρία της χρήσης των πυρηνικών όπλων σε καιρό πολέμου να ανταποκριθεί στο αίτημα των χιμπακούσα (των ανθρώπων που επέζησαν από τον βομβαρδισμό) να δουν τη συνθήκη για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων να επικυρώνεται», τόνισε ο Ματσούι.

Η ατομική βόμβα στη Χιροσίμα στοίχισε τη ζωή σε 140.000 ανθρώπους, ενώ τρεις ημέρες αργότερα, μια δεύτερη αμερικανική ατομική βόμβα ισοπέδωνε την πόλη Ναγκασάκι, σκοτώνοντας άλλους 74.000 ανθρώπους.

Πηγή: iefimerida.gr 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018