Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Brexit: Διαδηλωτές αποδοκιμάζουν τον Μπόρις Τζόνσον στο Λουξεμβούργο

banner roots

Brexit: Διαδηλωτές αποδοκιμάζουν τον Μπόρις Τζόνσον στο Λουξεμβούργο
17.09.2019 | 12:07

Brexit: Διαδηλωτές αποδοκιμάζουν τον Μπόρις Τζόνσον στο Λουξεμβούργο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Διαδηλωτές αποδοκίμασαν τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον χθες Δευτέρα , μετά τις συνομιλίες με τον ομόλογό του στο Λουξεμβούργο Ξαβιέ Μπετέλ με αποτέλεσμα να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου εξαιτίας των διαμαρτυριών.

"Ντροπή σου" φώναζαν οι διαδηλωτές απευθυνόμενοι στον Τζόνσον, καθώς αποχωρούσε από την κοινή συνέντευξη τύπου.

Η εικόνα του κ. Μπετέλ να δείχνει απορημένος το άδειο βάθρο μετά την αποχώρηση του Τζόνσον κυριαρχεί στις πρώτες σελίδες των περισσότερων εφημερίδων.

"Ο Τζόνσον έφυγε ταπεινωμένος καθώς η επίσκεψη του για το Brexit ολοκληρώθηκε στο χάος" - είναι η άποψη του Guardian που σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός χλευάστηκε όταν επέλεξε να αποφύγει τους διαδηλωτές.

Οι Financial Times στη λεζάντα της φωτογραφίας που δείχνει τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου να στέκεται έκπληκτος κοντά στο άδειο βήμα γράφουν - "Ο αόρατος άνθρωπος" - ενώ στην ηλεκτρονική έκδοση του Independent στη λεζάντα της ίδιας φωτογραφίας διαβάζουμε - "Ο πρωθυπουργός εξαφανίστηκε".

Καυστική είναι η αντιμετώπιση του βρετανού πρωθυπουργού και από τους Times του Λουξεμβούργου. "Θορυβώδης διαμαρτυρία σίγησε τον Τζόνσον" - ο πρωτοσέλιδος τίτλος στην εφημερίδα που σημειώνει ότι ο κ. Τζόνσον απέφυγε την κοινή συνέντευξη τύπου για να μην έρθει αντιμέτωπος με ένα εχθρικό πλήθος που ήταν έτοιμο να τον χλευάσει.

Η Daily Mail θεωρεί ότι στο Λουξεμβούργο - "ο πρωθυπουργός παγιδεύτηκε από τους διαδηλωτές που αντιδρούν στο Brexit " - οι οποίοι τελικά τον υποχρέωσαν να αποχωρήσει από την συνέντευξη τύπου.

"Στο Λουξεμβούργο κοροϊδεύουν τον πρωθυπουργό", είναι η λεζάντα που συνοδεύει την φωτογραφία της πρώτης σελίδας στην Daily Telegraph. Κατά την Telegraph η κοινή συνέντευξη τύπου ήταν μια "καλοστημένη ενέδρα" που έστησε η ΕΕ εις βάρος του Τζόνσον.  

Σύμφωνα με την Sun επρόκειτο για ένα "πενιχρό τέχνασμα" που ισοδυναμούσε - "με κοροϊδία του πρωθυπουργού".

"Ήταν μια σχεδιασμένη διαδήλωση κατά του Brexit από τον ηγέτη μιας μικρής χώρας που είναι φορολογικός παράδεισος", γράφει η Daily Express. "Δεν είναι περίεργο γιατί η Βρετανία ψήφισε να αποχωρήσει από την ΕΕ" , υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το