Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ένα βήμα πριν την κατάρρευση η Thomas Cook!

banner roots

Ένα βήμα πριν την κατάρρευση η Thomas Cook!
21.09.2019 | 11:59

Ένα βήμα πριν την κατάρρευση η Thomas Cook!

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η βρετανική Thomas Cook χρειάζεται να βρει επιπλέον £200 εκ. για να ικανοποιήσει τους δανειστές της, διαφορετικά μια από τις παλαιότερες εταιρίες ταξιδίων στον κόσμο κινδυνεύει με κατάρρευση, πλήττοντας χιλιάδες ταξιδιώτες σε όλη την Ευρώπη.

Το αίτημα για επιπλέον χρηματοδότηση θέτει αυτή τη στιγμή σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας των 21.000 εργαζομένων της Thomas Cook και τις διακοπές 600.000 πελατών της, κυρίως από τη Γερμανία, τη Βρετανία και τη Σκανδιναβία.

Οι αγωνιώδεις προσπάθειες για τη διάσωση της Thomas Cook είναι κύριο θέμα σε πολλές εφημερίδες σήμερα.

Η Daily Express χαρακτηρίζει «απέλπιδα προσπάθεια» την έκκληση της εταιρείας για κρατική παρέμβαση ώστε να αποφευχθεί η κατάρρευση και η απώλεια 9.000 θέσεων εργασίας στη Βρετανία.

Η Express αναφέρει ότι η συνδικαλιστική ένωση των πιλότων Balpa κατηγορεί την τράπεζα Royal Bank of Scotland (RBS) ότι υπονομεύει μια πιθανή συμφωνία διάσωσης.

Η Balpa θεωρεί ότι είναι «αποτρόπαιο» μια τράπεζα που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους να συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο και να απαιτεί £200 εκ.

Σύμφωνα με πηγή του Reuters, την Πέμπτη η Royal Bank of Scotland απαίτησε την τελευταία στιγμή επιπλέον χρηματοδότηση 200 εκ. λιρών στερλινών, απαίτηση που σύμφωνα με την πηγή κατέστησε «ακόμη πιο κρίσιμη την κατάσταση».

Εκπρόσωπος Τύπου της RBS δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με αυτή την περιγραφή των γεγονότων και ότι η τράπεζα συνεργάζεται με όλες τις πλευρές ώστε να δοθεί λύση στο θέμα χρηματοδότησης και έλλειψης ρευστότητας της Thomas Cook.

Οι Times μας πληροφορούν ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να απορρίψει το αίτημα για χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης, εν μέσω ανησυχιών για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της ταξιδιωτικής εταιρείας.

Η Sun ισχυρίζεται ότι εκατοντάδες υπάλληλοι έχουν προσληφθεί «μυστικά» σε τηλεφωνικό κέντρο για να φροντίσουν για την επιστροφή των ταξιδιωτών στην περίπτωση που η εταιρεία καταρρεύσει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα i, αυτό θα σήμαινε το μεγαλύτερο επαναπατρισμό στη Βρετανία εν καιρώ ειρήνης με κόστος έως και £600 εκ.

Η κατάσταση είναι τόσο δραματική ώστε σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times η βρετανική αρχή πολιτικής αεροπλοΐας έχει προετοιμάσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τον επαναπατρισμό περίπου 150 χιλιάδων Βρετανών τουριστών.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το