Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανικές εκλογές: “Ψηφίστε με για να ολοκληρωθεί γρήγορα το Brexit”, τονίζει ο Μπόρις Τζόνσον

the roots web banners 06

Βρετανικές εκλογές: “Ψηφίστε με για να ολοκληρωθεί γρήγορα το Brexit”, τονίζει ο Μπόρις Τζόνσον
03.11.2019 | 10:31

Βρετανικές εκλογές: “Ψηφίστε με για να ολοκληρωθεί γρήγορα το Brexit”, τονίζει ο Μπόρις Τζόνσον

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η Sunday Express αφιερώνει την πρώτη της σελίδα στην αποκλειστική συνέντευξη του Μπόρις Τζόνσον. Ο πρωθυπουργός και αρχηγός του Συντηρητικού κόμματος υπόσχεται ότι με “πλήρη ταχύτητα” θα οδηγήσει τη χώρα εκτός ΕΕ εάν κερδίσει τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου.

“Το Brexit θα ολοκληρωθεί γρήγορα”, τονίζει στην Express ο Τζόνσον.

Σύμφωνα με τη Sun η προοπτική η Βρετανία να έχει αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από τα Χριστούγεννα πρέπει να είναι “μουσική στα αυτιά των ψηφοφόρων” οι οποίοι “έχουν αδειάσει” από τις αντιπαραθέσεις των κομμάτων των τριών και πλέον ετών.

Η εφημερίδα The Sunday Times διακρίνει σημεία νευρικότητας στο στρατόπεδο των Τόρις μετά τις πρόσφατες ενδείξεις ότι αυξάνει η δημοτικότητα του Εργατικού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι Sunday Times μας ενημερώνουν ότι οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, και τα κόμματα των Πρασίνων και Plaid Cymru πρόκειται να ανακοινώσουν ότι θα συνεργασθούν σε 60 εκλογικές περιφέρειες σε μια προσπάθεια ο κ. Τζόνσον και το Συντηρητικό κόμμα να μη πετύχουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις επερχόμενες εκλογές.

Προεκλογικές υποσχέσεις

“Οι Τόρις ανοίγουν τις κάνουλες των δημοσίων δαπανών”, o πηχυαίος τίτλος της Mail on Sunday. To κυβερνών κόμμα σκοπεύει από τον ερχόμενο Απρίλιο να επανεργοποιήσει το σύστημα παροχής επιδομάτων που είχε παγώσει από την κυβέρνηση Κάμερον.

Οι Sunday Times γράφουν ότι η δέσμευση του Συντηρητικού κόμματος για αύξηση των κοινωνικών παροχών θα συνοδευτεί και από την αύξηση τις κρατικής σύνταξης. “Η πολιτική αυτή στοχεύει στην εργατική τάξη” , σημειώνει η εφημερίδα.

Η ίδια εφημερίδα μας πληροφορεί ότι ο ανώτατος σύμβουλος του πρωθυπουργού, Ντομινίκ Κάμινγκς , έχει κάνει σαφές στους συναδέλφους του ότι “ο κόσμος υποφέρει” και ότι οι Τόρις για να κερδίσουν έδρες στις περιφέρειες όπου επικράτησε η ψήφος Leave στο δημοψήφισμα του 2016 στη βόρεια Αγγλία θα πρέπει “να βοηθήσουν περισσότερο τους φτωχούς εργαζόμενους”.

Για τη Mail on Sunday τα σχέδια των Συντηρητικών – “εγκατάλειψη των τελευταίων υπολειμμάτων της πολιτικής λιτότητας της κυβέρνησης Κάμερον” – εγκυμονούν κινδύνους για το μέλλον.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο υπουργός των Οικονομικών, Σατζίντ Τζάβιντ, κατ’ ιδίαν έχει εκφράσει την ανησυχία του για το ύψος των κρατικών δαπανών που προβλέπονται από το εκλογικό μανιφέστο του κόμματος διότι είναι πιθανό να περιορίσει “δραστικά” τους ελιγμούς του για τη μείωση των φόρων. “Ο περιορισμός της φορολογίας ικανοποιεί πάντα τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του Συντηρητικού κόμματος”, μας θυμίζει η εφημερίδα.

Τέλος η Sunday Mirror προβλέπει ότι τα σχέδια του Εργατικού κόμματος για τη μόνωση εκατομμύριων κατοικιών σε όλη τη χώρα μπορεί να δημιουργήσουν 450.000 νέες θέσεις εργασίας στον τομέα των κατασκευών – πιο συγκεκριμένα για ειδικούς στη μόνωση ανακαινισμένων διαμερισμάτων, στα συστήματα συγκέντρωσης της ηλιακής ενέργειας και στην τοποθέτηση διπλών υαλοπινάκων.        

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το