Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία : Στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας η τρομοκρατική επίθεση στο London Bridge
pame boreio aigaio

Βρετανία : Στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας η τρομοκρατική επίθεση στο London Bridge
01.12.2019 | 11:14

Βρετανία : Στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας η τρομοκρατική επίθεση στο London Bridge

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Πρωτοσέλιδο θέμα στους Sunday Times σήμερα είναι η δέσμευση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για την αναθεώρηση του συστήματος πρόωρων αποφυλακίσεων μετά την επίθεση που πραγματοποίησε ένας πρώην κρατούμενος που είχε καταδικαστεί για τρομοκρατία και είχε αφεθεί ελεύθερος υπό ηλεκτρονική επιτήρηση. Ο Ουσμάν Χαν οποίος σκότωσε δύο ανθρώπους με μαχαίρι στο Λονδίνο την Παρασκευή.

Ο Ιαν Άτσεσον , ειδικός για την αντιμετώπιση αντιτρομοκρατικών ενεργειών , σε άρθρο του που δημοσιεύουν οι Sunday Times επισημαίνει ότι η προειδοποίηση που είχε κάνει πριν από τέσσερα χρόνια για την ανεπάρκεια του συστήματος πρόωρης αποφυλάκισης αναφορικά με τους τρομοκράτες αγνοήθηκε από την τότε κυβέρνηση.  

“Με την επιεική δικαιοσύνη παίζουν ρωσική ρουλέτα με τις ζωές μας” - ο πρωτοσέλιδος τίτλος στην Sunday Express. To σχετικό δημοσίευμα βασίζεται στη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα ο πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Κρις Φίλιπς. Ο Φίλιπς επικρίνει το δευτεροβάθμιο δικαστήριο που αποφάσισε την πρόωρη αποφυλάκιση του Χαν.      

H Sunday Express επικαλείται τις απόψεις νομομαθών που υποστηρίζουν ότι η εκτίμηση της επικινδυνότητας των κρατουμένων πριν αυτοί αφεθούν ελεύθεροι πρέπει να μη γίνεται από τους δικαστές.    

Ο Observer σημειώνει ότι οι προτάσεις του Μπόρις Τζόνσον για την αναθεώρηση του συστήματος πρόωρων αποφυλακίσεων - προτάσεις τις οποίες η εφημερίδα χαρακτηρίζει “ιδιαίτερα σκληρές” – έγιναν ενώ το Εργατικό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αμέσως μετά την τρομοκρατική επίθεση στο London Bridge έσπευσε να επιρρίψει στην κυβέρνηση τις ευθύνες για το τραγικό συμβάν.

Σε άρθρο γνώμης ο Observer επικρίνει τον πρωθυπουργό για - “την κυνική προσπάθειά του να εκμεταλλευτεί το θέμα και να αποκομίσει πολιτικά οφέλη εν όψει εκλογών”. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι είναι“σκάνδαλο” - η απόπειρα του Μπόρις Τζόνσον – “να εκτρέψει την προσοχή της κοινής γνώμης” – από τις οδυνηρές επιπτώσεις που έχουν οι περικοπές των κονδυλίων και οι ημιτελείς μεταρρυθμίσεις   για την αστυνομία , τις φυλακές και για τις υπηρεσίες επιτήρησης μετά την πρόωρη αποφυλάκιση.

Η Sunday Telegraph διαφωνεί. Σε κύριο άρθρο γνώμης υπογραμμίζει ότι - “για μεγάλο χρονικό διάστημα οι καταδικαστικές αποφάσεις είναι πολύ επιεικείς”. H αποφυλάκιση ενός κρατούμενου εξτρεμιστή που – “αποφάσισε να σκοτώσει” – αντικατοπτρίζει – “την καταστροφική θεσμική αποτυχία μας” , τονίζει το κύριο άρθρο της Sunday Telegraph.                                                      

Μοιραστείτε τοcharitakis new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018