Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία : Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ
Βρετανία : Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ
24.12.2019 | 13:39

Βρετανία : Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Οι περισσότερες εφημερίδες εστιάζουν την προσοχή της στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ.

Στο προ-καταγεγραμμένο μήνυμα το οποίο θα προβληθεί το πρωί των Χριστουγέννων η Βασίλισσα θα πει "πως τα μικρά βήματα προς την πίστη και την ελπίδα μπορούν να ξεπεράσουν τις διαχρονικές διαφορές". "Το μονοπάτι , φυσικά , δεν είναι πάντα ομαλό και μπορεί κάποιες φορές φέτος να έμοιαζε αρκετά ανώμαλο" , σημειώνει η Ελισάβετ.

Η εφημερίδα i εκτιμά ότι η αυτή η τελευταία φράση είναι μια έμμεση αναφορά στα "δεινά" της οικογενείας της στη διάρκεια του 2019.

Με τον Δούκα του Εδιμβούργου στο νοσοκομείο , την πολύκροτη υπόθεση του Άντριου που εξελίχθηκε σε σκάνδαλο και τη χώρα διχασμένη λόγω του brexit - "η χρονιά ήταν ένα έτος δοκιμασίας για την Βασίλισσα" - γράφει η Daily Mirror.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το γεγονός ότι η βασίλισσα Ελισάβετ στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά της θεωρεί ότι το 2019 ήταν μια χρονιά "ανώμαλη" , το γεγονός αυτό και μόνο αρκεί για να πείσει ότι η χρονιά που εκπνέει για τη Βρετανία ήταν πράγματι ένα δύσκολο έτος.

Η Sun αναρωτιέται εάν το 2019 θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί - "annus horribilis" - για την Ελισάβετ και την βασιλική οικογένεια όπως ήταν το 1992 όταν ο Κάρολος χώρισε από την Νταϊάνα και ο πύργος του Ουίνσδορ κινδύνευσε να γίνει παρανάλωμα του πυρός.

Η Ελισάβετ επέλεξε να μιλήσει έχοντας δίπλα της φωτογραφίες της οικογένειάς της και όλοι έχουν παρατηρήσει ποιοι απουσίαζαν. Μια εικόνα δείχνει τον Δούκα και τη Δούκισσα του Κέμπριτζ και τα παιδιά τους. Δεν υπάρχει όμως φωτογραφία της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι, που περνάνε τα Χριστούγεννα στον Καναδά. Υπάρχει επίσης μια ασπρόμαυρη εικόνα του πατέρα της Βασίλισσας, του βασιλιά Γεωργίου VI. Η απουσία του βασιλικού ζευγαριού από τις φωτογραφίες δίπλα στη Βασίλισσα έχει προκαλέσει πολλά σχόλια.

Οι Times υπογραμμίζουν ότι -"τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία για την Βασίλισσα". "Τα μάθημα της φετινής δύσκολης χρονιάς είναι ότι η μοναρχία πρέπει να συνεχίσει εκσυγχρονίζεται" , τονίζει η εφημερίδα.

"Οι φωτογραφίες που είχε δίπλα της η βασίλισσα Ελισάβετ κάνουν ένα νεύμα στη μοναρχία του μέλλοντος" , αναφέρει χαρακτηριστικά η Daily Telegraph.

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018