Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Πρόβλημα διαρροής προσωπικών δεδομένων έχει προκύψει με την Honours List για το 2019
Βρετανία: Πρόβλημα διαρροής προσωπικών δεδομένων έχει προκύψει με την Honours List για το 2019
29.12.2019 | 10:48

Βρετανία: Πρόβλημα διαρροής προσωπικών δεδομένων έχει προκύψει με την Honours List για το 2019

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

H δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο των διευθύνσεων κατοικίας 1.000 και πλέον επώνυμων ανθρώπων που συγκαταλέγονται στη λίστα των τιμητικών διακρίσεων της βασίλισσας Ελισάβετ (Honours List) για το έτος 2019 είναι βασικό θέμα σε πολλές εφημερίδες σήμερα.

Πρόκειται για παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, υπογραμμίζουν οι αναλυτές. Ο πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στη Σκότλαντ Γιάρντ, Ρίτσαρντ Γουόλτον, στη συνέντευξη που παραχώρησε στους Sunday Times, τονίζει ότι οι ρυθμίσεις ασφαλείας για ορισμένους από τους ανθρώπους που συμπεριλαμβάνονται στην Honours List θα πρέπει να αναθεωρηθούν καθώς απασχολούνται σε εξαιρετικά ευαίσθητες θέσεις στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Ο πρώην ηγέτης του Συντηρητικού κόμματος Ιαν Ντάνκαν Σμιθ, τον οποίο η Βασίλισσα έχρισε Ιππότη , χαρακτηρίζει τη δημοσιοποίηση των διευθύνσεων “πλήρη καταστροφή”.

“Οι αξιωματικοί της αστυνομίας τα ονόματα των οποίων συμπεριλαμβάνονται στην Honours List πρέπει να ανησυχούν περισσότερο από τους βουλευτές”, παρατήρησε ο κ. Ντάνκαν Σμιθ.

Ανάμεσα στις διευθύνεις που έχουν διαρρεύσει είναι και αυτές του τραγουδιστή, συνθέτη και πιανίστα σερ Έλτον Τζον και της πρώην Γενικής Εισαγγελέως Άλισον Σόντερς.        

Για τη Sunday Telegraph πρόκειται για “μεγάλη γκάφα”. Η εφημερίδα μας ενημερώνει ότι ο κατάλογος των τιμωμένων προσώπων ήταν διαθέσιμος στους χρήστες του διαδικτύου περίπου 90 λεπτά μετά τη δημοσίευση στις 22:30 GMT την Παρασκευή το βράδυ.

Στην πρώτη σελίδα η Telegraph σημειώνει ότι προς το παρόν είναι άγνωστο πόσες φορές οι διευθύνσεις των επωνύμων “κατέβηκαν” – αρχειοθετήθηκαν - από το ίντερνετ , αλλά υπάρχει περίπτωση να επιβληθεί πρόστιμο έως και 17 εκατομ. λιρών στην Προεδρία της Κυβέρνησης εάν διαπιστωθεί ότι έχουν παραβιασθεί οι κανόνες για τα προσωπικά δεδομένα.             

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018