Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ανακούφιση μετά την επιστροφή της 19χρονης από την Κύπρο

the roots web banners 06

Ανακούφιση μετά την επιστροφή της 19χρονης από την Κύπρο
08.01.2020 | 09:28

Ανακούφιση μετά την επιστροφή της 19χρονης από την Κύπρο

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Την ικανοποίηση του για την δικαστική απόφαση , στην υπόθεση του ομαδικού βιασμού που κατήγγειλε η 19χρονη Βρετανίδα στην Κύπρο , εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Ειδικότερα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον καλωσόρισε την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου σχετικά με την υπόθεση της 19χρονης Βρετανίδας, η οποία, κατά πως προκύπτει από την 70σέλιδη απόφαση, κατέθεσε ψευδώς ότι υπέστη ομαδικό βιασμό.

Υπενθυμίζεται ότι το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου επέβαλε την Τρίτη ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή και πρόστιμο 140 ευρώ στη 19χρονη Βρετανίδα, η υπεράσπιση της οποίας θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Πολλές εφημερίδες σήμερα δημοσιεύουν στην πρώτη σελίδα τη φωτογραφία της 19χρονης που καλύπτει το πρόσωπο της με μια πετσέτα όταν αποχωρεί από την Κύπρο για να επιστρέψει στη Βρετανία.  

Ο Guardian εκτιμά ότι η υπόθεση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση πολλών οργανώσεων για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών είναι - "απόδειξη του φόβου που έχουν πολλές γυναίκες όχι μόνο της σεξουαλικής επίθεσης αλλά και τι θα μπορούσε να συμβεί μετά από αυτή".

"Το τέλος ενός εφιάλτη" - είναι ο τίτλος του σχετικού δημοσιεύματος στην εφημερίδα The Daily Mirror. H εφημερίδα ισχυρίζεται ότι η 19χρονη "υπόμεινε πέντε μήνες κόλασης" , με μια μικρή περίοδο που ήταν στη φυλακή. Η Mirror υπογραμμίζει ότι η νεαρή Βρετανίδα φαίνεται αποφασισμένη - "να καθαρίσει το όνομά της".

Η Sun δημοσιεύει συνέντευξη με την 19χρονη Βρετανίδα η οποία εκφράζει τις ευχαριστίες της στο ευρύ κοινό για υα μηνύματα στήριξης.

"Αυτό που με βοήθησε να αντέξω" , σημειώνει η 19χρονη, "είναι το γεγονός ότι οι άνθρωποι που έρχονταν σε επαφή που έλεγαν ότι με πιστεύουν".

Ευρεία κάλυψη είχε η υπόθεση στις ιστοσελίδες των εφημερίδων χθες.

Η Mirror φιλοξένησε μια πρώτη δήλωση της νεαρής, με την οποία ευχαριστεί όσους τη στήριξαν και ιδίως τους γονείς της. Η μητέρα της δηλώνει ανακουφισμένη, προσθέτοντας ότι η υποστήριξη του κόσμου, που ακουγόταν έξω από το δικαστήριο κατά την απαγγελία της ποινής, έκανε μεγάλη διαφορά για τις δυο τους.

Οι Times σχολίασαν ότι η ποινή με αναστολή βάζει τέλος σε μια υπόθεση που προκάλεσε "διεθνή κατακραυγή".

Η Daily Mail ανέφερε πως η μητέρα της νεαρής εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τον Υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ και προς το Foreign Office για την υποστήριξη.

  

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το