Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Megxit : “Συνάντηση κορυφής” στο Σάντριγχαμ

banner roots

Megxit : “Συνάντηση κορυφής” στο Σάντριγχαμ
12.01.2020 | 11:09

Megxit : “Συνάντηση κορυφής” στο Σάντριγχαμ

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Και σήμερα κυριαρχούν στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων οι επιπτώσεις από την απόφαση του ζεύγους , Χάρι και Μέγκαν , να παραιτηθούν των πριγκιπικών τους καθηκόντων και να επιδιώξουν την οικονομική τους ανεξαρτησία.

Η Sunday Telegraph εκτιμά ότι η συνάντηση αύριο Δευτέρα στον πύργο του Σάντριγχαμ μεταξύ της βασίλισσας Ελισάβετ , του πρίγκιπα Καρόλου και των εγγονών της Χάρι και Ουίλιαμ θα είναι η “τελική αναμέτρηση” μεταξύ του πριγκιπικού ζεύγους και των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ.

Στη “συνάντηση κορυφής” θα συμμετάσχει μέσω ανοικτής τηλεφωνικής γραμμής και η “πέτρα του κακού” για τους περισσότερους Βρετανούς , η Μέγκαν Μαρκλ που από την περασμένη Πέμπτη βρίσκεται στον Καναδά μαζί με τον υιό της , τον Άρτσι.    

Σύμφωνα με την Sunday Express εξέχοντα μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν αρχίσει έναν “αγώνα δρόμου” για να υπάρξει λύση στο πρόβλημα. Η ίδια η Βασίλισσα ζήτησε το ζήτημα να διευθετηθεί μέσα σε 72 ώρες , επισημαίνει η εφημερίδα.

Η συνάθροιση στο Σάντριγχαμ θα είναι μια “ξεχωριστή , πρωτοφανή συνάντηση κορυφής” , γράφει η Mail on Sunday. H εφημερίδα προβλέπει ότι στο Σάντριγχαμ θα γίνουν σαφείς στο ζεύγος οι “σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις” που θα έχει η αποξένωσή τους από το παλάτι και τη βασιλική οικογένεια. Επίσης η Mail σημειώνει ότι η Ελισάβετ ανησυχεί ιδιαίτερα για την ψυχολογική κατάσταση του πρίγκιπα Χάρι.   

Οι Sunday Times προβάλλουν το γεγονός ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έχει εκφράσει τη λύπη του για τη “ρήξη των δεσμών” με τον αδελφό του Χάρι. Όπως γράφει η εφημερίδα, ο δούκας του Κέιμπριτζ έχει εκμυστηρευτεί σε στενό του φίλο ότι αισθάνεται ιδιαίτερη θλίψη επειδή - “με τον αδελφό μου είμαστε πλέον δύο ξεχωριστές οντότητες”.

Στην πρώτη σελίδα της Sunday People διαβάζουμε ότι η Κέιτ Μίντλεντον , η δούκισσα του Κέιμπριτζ, έχει 6 μήνες να μιλήσει με την Μέγκαν Μαρκλ. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο γυναικών είναι τεταμένες όσο ποτέ άλλοτε, τονίζει η εφημερίδα.    

Η Sunday Mirror γράφει ότι ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ τον πρώτον που είχαν ενημερώσει για την απόφασή τους να αποποιηθούν τα πριγκιπικά τους καθήκοντα ήταν ο τραγουδιστής , συνθέτης και πιανίστας σερ Έλτον Τζον. Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν δεύτερη στη σειρά, υπογραμμίζει η Mirror.

Σύμφωνα με την Sun on Sunday , o Φίλιππος , ο σύζυγος της Βασίλισσας , αντέδρασε με δυσπιστία στην απόφαση του Χάρι και της Μέγκαν να “αποδράσουν” - όπως γράφει η Sun. “Που στο διάβολο το πάνε ; “ – αναφώνησε ο Φίλιππος μόλις έμαθε τα νέα , μας ενημερώνει η Sun on Sunday.                                

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το