Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Megxit: "Ιστορική" η δήλωση της βασίλισσας Ελισάβετ
Megxit: "Ιστορική" η δήλωση της βασίλισσας Ελισάβετ
14.01.2020 | 10:24

Megxit: "Ιστορική" η δήλωση της βασίλισσας Ελισάβετ

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Στην απόφαση για μία "μεταβατική περίοδο" κατά την οποία ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ θα περνούν χρόνο τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στον Καναδά, κατέληξε η βασιλική σύσκεψη κορυφής στο Σάντριγχαμ.

Η 93χρονη μονάρχης εξέδωσε γραπτή δήλωση αμέσως μετά από τη λήξη της διάρκειας δυόμισι ωρών σύσκεψης, με τη συμμετοχή του πρίγκιπα Χάρι, του αδερφού του Γουίλιαμ και του πατέρα του Καρόλου.

Η δήλωση χαρακτηρίζει τη συνάντηση «πολύ εποικοδομητική» και τονίζει ότι η ίδια η βασίλισσα και όλη η οικογένεια «στηρίζουν πλήρως την επιθυμία του Χάρι και της Μέγκαν να δημιουργήσουν μια νέα ζωή ως νεαρή οικογένεια».

Στις πρώτες σελίδες κυριαρχεί και πάλι η ιστορία του Χάρι και της Μέγκαν.

Η Daily Mail χαρακτηρίζει τη δήλωση της βασίλισσας Ελισάβετ σχετικά με τους μελλοντικούς ρόλους του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ "ιστορική" .

Η i θεωρεί ότι η δήλωση της Βασίλισσας συνιστά την "επίσημη έγκριση" των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ της προσπάθειας για την "αναμόρφωση της βασιλικής οικογένειας".

Η Daily Express κάνει λόγο για μια "ευγενική βασίλισσα", η οποία έχει ικανοποιήσει την επιθυμία του πρίγκιπα Χάρι να ζήσει μια πιο ανεξάρτητη ζωή - αλλά αυτή η απόφαση έχει ως αποτέλεσμα η βασίλισσα Ελισάβετ να είναι "απαρηγόρητη", σύμφωνα με την Daily Mirror.

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018