Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Νταβός : Γκρέτα εναντίον Τραμπ
Νταβός : Γκρέτα εναντίον Τραμπ
22.01.2020 | 12:59

Νταβός : Γκρέτα εναντίον Τραμπ

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Η ανησυχία για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής κυριαρχούν στο Νταβός και η αντιπαράθεση μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και της Γκρέτα Τούνμπεργκ προκαλεί το ενδιαφέρον των εφημερίδων σήμερα.

“Να απορριφθούν οι προφήτες της καταστροφής , ζητεί ο Τραμπ” , διαβάζουμε στην πρώτη σελίδα των Times.

Ο Αμερικανός πρόεδρος στην ομιλία του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ αναφέρθηκε δεξιοδικά στη σημασία του πετρελαίου και του αερίου και καυχήθηκε για τη μεγάλη παραγωγή υδρογονανθράκων στις Ηνωμένες Πολιτείες , γράφουν οι Times.

“Είναι η ώρα της μεγάλης ελπίδας, της χαράς της αισιοδοξίας και της δράσης. Αλλά για να αγκαλιάσουμε τις δυνατότητες του αύριο πρέπει να απορρίψουμε τους προφήτες της δυστυχίας και τις προβλέψεις για Αποκάλυψη”, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

“Το σπίτι μας εξακολουθεί να καίγεται και η αδράνεια αναζωπυρώνει τις φλόγες”, ανέφερε η έφηβη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ η οποία έκανε λόγο για κενές λέξεις και υποσχέσεις των παγκοσμίων ηγετών.

Οι Times σημειώνουν ότι στη χθεσινή αντπαράθεση Τραμπ – Τούμπεργκ οι δύο αντίπαλοι στις ομιλίες τους δεν δίστασαν με ήπιο τόνο - “να προσβάλλει ο ένας τον άλλο”.

Οι Financial Times θεωρούν ότι ο τόνος της ομιλίας του προέδρου Τράμπ σε ένα διεθνές φόρουμ στο οποίο κυριάρχησαν οι ανησυχίες για το περιβάλλον και τη κλιματική αλλάγή ήταν “προκλητικός”.

“Ο πρόεδρος Τραμπ είναι ο υπ’ αριθμόν ένα άνθρωπος στον πλανήτη Γη που αρνείται την κλιματική αλλαγή”, υπογραμμίζει η εφημερίδα i , ενώ η Metro προσθέτει ότι πολλοί στο Νταβός εξεπλάγησαν από το γεγονός ότι το αεροσκάφος του Αμερικανού προέδρου κατέφθασε στο ελβετικό θέρετρο συνοδευόμενο από επτά ελικόπτερα και μεταφέροντας ένα κομβόι τζιπς.             

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018