Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Παγκόσμιος συναγερμός για την αντιμετώπιση της κοροναϊού γρίπης
Περίπου 36 εκατομμύρια άνθρωποι στην Κίνα έχουν τεθεί σε "καραντίνα", καθώς το έθνος προετοιμάζεται να γιορτάσει το σεληνιακό νέο έτος, μία από τις σημαντικότερες ημερομηνίες στο κινεζικό ημερολόγιο. Περίπου 36 εκατομμύρια άνθρωποι στην Κίνα έχουν τεθεί σε "καραντίνα", καθώς το έθνος προετοιμάζεται να γιορτάσει το σεληνιακό νέο έτος, μία από τις σημαντικότερες ημερομηνίες στο κινεζικό ημερολόγιο.
25.01.2020 | 11:23

Παγκόσμιος συναγερμός για την αντιμετώπιση της κοροναϊού γρίπης

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η Guardian προβάλλει στην πρώτη σελίδα την παγκόσμια κινητοποίηση για την αντιμετώπιση του νέου κοροναϊού από την Κίνα.  Περιγράφει “τον πανικό και την απελπισία” στα νοσοκομεία και στην Ουχάν, στην πόλη όπου πρωτοεκδηλώθηκε η επιδημία.

Η Κίνα επιβεβαίωσε ακόμη 15 θανάτους στην επαρχία Χουμπέι και η κινεζική εθνική επιτροπή υγείας ανακοίνωσε ότι μέχρι χθες Παρασκευή είχε επιβεβαιώσει 1.287 περιπτώσεις ασθενών που έχουν νοσήσει από τον νέο κοροναϊό, ενώ ο απολογισμός των θανάτων από τον ιό ανέρχεται σε 41.

Οι παγκόσμιες υγειονομικές αρχές φοβούνται ότι ο ρυθμός μετάδοσης θα επιταχυνθεί καθώς εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζοι ταξιδεύουν στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας αργίας για το νέο κινεζικό έτος που ξεκινά σήμερα Σάββατο.

Η Sun μας ενημερώνει ότι εδώ στη Βρετανία ελέγχονται 19 άνθρωποι για το ενδεχόμενο να έχουν προσβληθεί από τον ιό – “τη γρίπη του φιδιού” -  ενώ οι ιατρικές εξετάσεις ήταν αρνητικές για άλλους 14. 

Οι Financial Times θεωρούν ότι το πρόβλημα πρέπει να ιδωθεί στις σωστές του διαστάσεις χωρίς οι αντιδράσεις να είναι υπερβολικές. H εφημερίδα σημειώνει ότι ο νέος ιός φαίνεται να είναι λιγότερο θανατηφόρος από τον “εξάδελφο” του, τον Sars, ο οποίος στο παρελθόν οδήγησε στο θάνατο πολύ λιγότερους σε αριθμούς ανθρώπους από ότι η εποχική γρίπη κάθε χρόνο.    

Σε χαμηλά επίπεδα παραμένει ο δημόσιος κίνδυνος από τον κοροναϊό,επισημαίνει ο επικεφαλής Δημόσιας Υγείας τηςΒρετανίας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά από σύσκεψη της ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων Cobra που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Υγείας, Ματ Χάνκοκ. 

Ο επικεφαλής Δημόσιας Υγείας, Κρις Γουίτι, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στη διάρκεια της σύσκεψης εκτιμήθηκε η κατάσταση στις ασιατικές χώρες, που έχουν πληγεί από τον κοροναϊό, όπως επίσης η ετοιμότητα του Συστήματος Υγείας της Βρετανίας να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο κρουσμάτων.

Μολονότι δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα περιστατικά μέχρι στιγμής στη χώρα, ωστόσο, έχει διαμορφωθεί ένας σταθμός δημόσιας υγείας στοαεροδρόμιο του Χίθροου, ο οποίος αποτελείται από κλινικούς γιατρούς και άλλους αξιωματούχους δημόσιας υγείας, ως επιπρόσθετο μέτρο.

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018