Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία : Περιορισμένος ρόλος για τη Huawei στο δίκτυο 5G
Βρετανία : Περιορισμένος ρόλος για τη Huawei στο δίκτυο 5G
27.01.2020 | 13:05

Βρετανία : Περιορισμένος ρόλος για τη Huawei στο δίκτυο 5G

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιτρέψει την προμήθεια από την Huawei εξοπλισμού για το δίκτυο 5G παρά το κάλεσμα των ΗΠΑ κατά της εταιρείας, σύμφωνα με τους Financial Times.

Ο κινεζικός κολοσσός, και παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή τεχνολογίας 5G, εκτιμάται ότι έκανε την πιο συμφέρουσα πρόταση για τον εξοπλισμό 5G σε σχέση με άλλες τηλεπικοινωνιακές επιχειρήσεις. Θεωρείται ότι εξαιτίας του κόστους, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα έχει καμία άλλη εναλλακτική από το να απευθυνθεί στην εταιρεία παρά τη θέση των αμερικανών συμμάχων ότι η συνεργασία με τη Huawei θα απειλήσει την ασφάλεια της Βρετανίας και πιθανόν θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πληροφοριών που ανταλλάσσουν ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδάς, Νέα Ζηλανδία και Βρετανία .

Αλλά οι Financial Times εκτιμούν ότι ο ρόλος της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι περιορισμένος. Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει ένα ανώτατο όριο όσον αφορά το μερίδιο της Huawei στη βρετανική αγορά . “Γίνεται προσπάθεια να έρθουν και άλλοι προμηθευτές για να αποφευχθεί η υπερβολική εξάρτηση από την εταιρεία” , γράφουν οι FT.

Πάνω στο ίδιο θέμα η Daily Telegraph τονίζει ότι οι ΗΠΑ έχουν σημάνει τον κώδωνα του κινδύνου για την κυριαρχία της Βρετανίας εάν επιτρέψει την πρόσβαση της Huawei στο δίκτυο 5G.

H εφημερίδα αναφέρει ότι ο πρόεδρος Τραμπ αναμένεται να προβεί σε δημόσια παρέμβαση τις επόμενες ημέρες.

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018