Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>“Πράσινο φως” για συμμετοχή της Huawei στο βρετανικό δίκτυο 5G

banner roots

“Πράσινο φως” για συμμετοχή της Huawei στο βρετανικό δίκτυο 5G
29.01.2020 | 12:42

“Πράσινο φως” για συμμετοχή της Huawei στο βρετανικό δίκτυο 5G

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Πολλές εφημερίδες έχουν ως πρωτοσέλιδο θέμα την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να δώσει το “πράσινο φως” , παρά την αντίδραση των ΗΠΑ , στην Huawei για τη συμμετοχή της στην ανάπτυξη του δικτύου 5G στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η πρόσβαση θα είναι περιορισμένη και βάσει της απόφασης οι υψηλού κινδύνου επιχειρήσεις δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στον πυρήνα και στα ευαίσθητα βασικά μέρη του δικτύου 5G, ενώ παράλληλα το ανώτατο όριο συμμετοχής στα “μή ευαίσθητα σημεία” τοποθετείται στο 35% ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα προνομιακής και προτιμησιακής μεταχείρισης.

Η Huawei έχει την δυνατότητα να εγκαταστήσει και κεραίες μετάδοσης σήματος, όχι όμως κοντά σε κρίσιμης σημασίας υποδομές όπως στρατιωτικές βάσεις και πυρηνικά εργοστάσια.

Για την κυβέρνηση Τζόνσον η συμφωνία με την Huawei συνιστά ένα σημείο τριβής απέναντι στην Ουάσινγκτον και την κυβέρνηση Τραμπ, στη μεταβατική περίοδο εξόδου από τους κόλπους της Ε.Ε., υπογραμμίζουν οι Financial Times. Η Ουάσινγκτον έχει διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση στις χώρες της Δύσης να μην προχωρήσουν σε συνεργασία με τον κινεζικό κολοσσό , σημειώνει η εφημερίδα.

Η Daily Telegraph επισημαίνει ότι ορισμένοι από τους “συμμάχους” του προέδρου Τραμπ στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα “αντέδρασαν με μανία” όταν πληροφορήθηκαν την απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Βρετανίας , αλλά τονίζει ότι είναι σημαντικό ότι ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ “παρέμεινε σιωπηλός” .

Ο Guardian συμφωνεί με την Telegraph ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον απέφυγε μια “μετωπική σύγκρουση με τον Λευκό Οίκο”.

Πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα ότι μολονότι η Ουάσινγκτον είναι “απογοητευμένη” μετά την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης , η ασφάλεια και οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι “έχουν πολύ μεγάλη σημασία για να διακινδυνεύσουν εξαιτίας μιας διαφωνίας που αφορά την τεχνολογία των κινητών τηλεφώνων”.

Οι Times αναφέρουν ότι ο Μπόρις Τζόνσον “αντιμετώπισε σθεναρά ” την αντίθεση στη συμφωνία με την κινεζική πλευρά του Βρετανού υπουργού Άμυνας Μπεν Ουάλας ο οποίος προειδοποίησε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει “να λάβει σοβαρά υπόψη” τις ενστάσεις των ΗΠΑ για τη συμφωνία με την Huawei.

Η Sun ισχυρίζεται ότι διαθέτει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ορισμένοι βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος που δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση είναι “τόσο οργισμένοι” με την απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού που σκέπτονται σοβαρά να “εξεγερθούν στο κοινοβούλιο” στην προσπάθειά τους να εξαναγκάσουν την κυβέρνηση να προχωρήσει στον πλήρη αποκλεισμό της Huawei από τη βρετανική αγορά.      

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel