Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Έτοιμη η Βρετανία να αρχίσει σκληρές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για το εμπόριο
Έτοιμη η Βρετανία να αρχίσει σκληρές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για το εμπόριο
02.02.2020 | 10:33

Έτοιμη η Βρετανία να αρχίσει σκληρές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για το εμπόριο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Πολλές εφημερίδες προβάλλουν σήμερα την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση των Συντηρητικών υπό τον Μπόρις Τζόνσον προετοιμάζεται να αρχίσει σκληρές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για το εμπόριο και ότι δεν προτίθεται, όπως τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός , “να κάνει νέες παραχωρήσεις”.

“Δεν πρόλαβε να υποσταλεί η βρετανική σημαία από τις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο και ο Μπόρις Τζόνσον είναι έτοιμος να οδηγήσει τη χώρα σε μια νέα σκληρή αντιπαράθεση με τους 27” , γράφει ο Observer.  

“Όχι σε νέες παραχωρήσεις λέγει ο Τζόνσον στην ΕΕ” , ο πηχυαίος τίτλος στην Sunday Express. “Στην ομιλία του , αύριο Δευτέρα , ο πρωθυπουργός θα απαιτήσει στις επικείμενες διαπραγματεύσεις η Βρετανία να αντιμετωπίζεται επί ίσοις όροις από την ΕΕ και ότι η χώρα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με αυτοπεποίθηση στη μετά- Brexit εποχή” , σημειώνει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με την Sunday Telegraph εξυπακούεται ότι στις συνομιλίες για τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο   πλευρών θα υπάρξει δούναι και λαβείν , “αλλά οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να μάθουν να σέβονται τη νέο-αποκτηθείσα ανεξαρτησία της Βρετανίας”.

Η εφημερίδα είναι της άποψης ότι επειδή το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν χώρα μέλος της ΕΕ , οι Βρυξέλλες έχουν την εντύπωση η χώρα θα πρέπει να συνεχίσει να συμπεριφέρεται ως αναπόσπαστο τμήμα του ευρωπαϊκού μπλοκ.

“Η αιτία που αποχωρήσαμε ήταν να αποκτήσουμε την ανεξαρτησία μας με στόχο να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που μας δίνει αυτή η ανεξαρτησία” , συνεχίζει η εφημερίδα . “Είναι τελείως απίθανό να έχουμε εγκαταλείψει την ΕΕ και να συνεχίσουμε να συμπεριφερόμεθα ως να είμαστε ακόμη χώρα – μέλος” , προσθέτει η Sunday Telegraph.

Οι Sunday Times μας ενημερώνουν ότι σύμφωνα με διαρρεύσαν έγγραφο του Βρετανικού υπουργείου των Εξωτερικών , ο υπουργός των Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ έχει ζητήσει από τους πρέσβεις και τα μέλη των διπλωματικών αποστολών της Βρετανίας στο εξωτερικό να “αυτονομηθούν” σε σχέση με τις διπλωματικές αποστολές των χωρών της ΕΕ και στις διεθνείς συναντήσεις και διεθνή φόρα να καταλαμβάνουν μια ξεχωριστή θέση “ως εκπρόσωποι μιας ανεξάρτητης χώρας που έχει αυτοπεποίθηση στον εαυτό της”.           

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018