Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Εκφράζονται φόβοι για ενδεχόμενη εξάπλωση του νέου κορονοϊού

the roots web banners 06

Βρετανία: Εκφράζονται φόβοι για ενδεχόμενη εξάπλωση του νέου κορονοϊού
09.02.2020 | 11:06

Βρετανία: Εκφράζονται φόβοι για ενδεχόμενη εξάπλωση του νέου κορονοϊού

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

H Βρετανία μπορεί  να αντιμετωπίσει μια μαζική έξαρση  των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού σύμφωνα με τον μικροβιολόγο που είναι ένας από τους επιστήμονες που ανακάλυψαν τον ιό έμπολα και εντόπισαν την παρουσία της ασθένειας AIDS στην Αφρική. Πρόκειται για τον Πίτερ Πάιοτ , καθηγητή και διευθυντή της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του πανεπιστημίου  του Λονδίνου.

“Ο καθηγητής Πάιοτ ανησυχεί όλο και περισσότερο λόγω της ταχείας εξάπλωσης του νέου κορονοϊού”, γράφουν σήμερα οι Sunday Times.   “Ο καθηγητής Πάιοτ επισημαίνει τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν στο NHS – στο εθνικό σύστημα υγείας – εάν έχουμε την ταχεία διάδοση της νόσου”, προσθέτει η εφημερίδα.  

Ο ανταποκριτής της ίδιας εφημερίδας στην Ασία μας παρέχει μια επιτόπια εικόνα για τις ηρωικές προσπάθειες που καταβάλλουν κάτω από δύσκολες συνθήκες οι ιατροί στην πόλη Ουχάν όπου πρωτοεμφανίσθηκε ο νέος κορονοϊός.  “Υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε μάσκες και σε προστατευτικές στολές”, υπογραμμίζει ο ανταποκριτής των Sunday Times .

Η Κίνα ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα ότι έχει «επείγουσα ανάγκη» από προστατευτικές ιατρικές μάσκες καθώς ο αριθμός των νεκρών μέχρι σήμερα από τον νέο κορονοϊό στη χώρα ξεπέρασε εκείνον που είχε αφήσει πίσω του ο SARS το 2002, ενώ περισσότερα από 35.500 είναι τα κρούσματα. Ο συνολικός  αριθμός των νεκρών είναι 803 και από αυτούς οι 780 έχουν σημειωθεί στην επαρχία Χουμπέι , ανέφερε το BBC .   

Ο φόβος που έχει προκαλέσει ο ταχύτατα εξαπλούμενος ιός στην πυκνοκατοικημένη Κίνα του 1,4 δισεκατομμυρίου κατοίκων έχει οδηγήσει τους πολίτες στο να αποθηκεύουν προστατευτικές μάσκες μιας χρήσης, ενώ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο επίκεντρο της κρίσης, την πόλη Ουχάν, αναφέρει ελλείψεις σε εξοπλισμό προστασίας.

Το Νοσοκομείο Παίδων της Ουχάν ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το μήνυμα: «Οι ιατρικές προμήθειες εξαντλούνται-βοήθεια!»,  μετέδωσε το BBC.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel