Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία : Μαζικές ιατρικές εξετάσεις , διακοπή των μαθημάτων σε σχολεία και ελέγχους στα ταξίδια στο εξωτερικό λόγω κορονοϊού
Βρετανία : Μαζικές ιατρικές εξετάσεις , διακοπή των μαθημάτων σε σχολεία και ελέγχους στα ταξίδια στο εξωτερικό  λόγω κορονοϊού
26.02.2020 | 12:04

Βρετανία : Μαζικές ιατρικές εξετάσεις , διακοπή των μαθημάτων σε σχολεία και ελέγχους στα ταξίδια στο εξωτερικό λόγω κορονοϊού

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, πρόκειται να αρχίσει ο “μαζικός ιατρικός έλεγχος” καθώς εντείνονται τα μέτρα αντιμετώπισης της αυξανόμενης απειλής του κορονοϊού στη Βρετανία.

H εφημερίδα γράφει ότι χιλιάδες Βρετανοί θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις από τους κατά τόπους παθολόγους, εν μέσω φόβων ότι ο αυξανόμενος αριθμός των περιπτώσεων μόλυνσης από τον ιό στην Ευρώπη μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότερα κρούσματα στη χώρα από ό, τι έχουν μέχρι στιγμής εντοπιστεί.

Οι Times μας ενημερώνουν ότι οι υγειονομικές αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο καταρτίζουν σχέδια για την υποβολή σε ιατρικό έλεγχο  εκατοντάδων ατόμων με σοβαρό βήχα και πυρετό.

Ο Guardian υπογραμμίζει ότι επικρατεί αυξανόμενη σύγχυση , αφού διίστανται οι οδηγίες του υπουργού Υγείας Μάτ Χάνοκ και του επικεφαλής της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Αγγλίας Κρις Γουίτι για τα άτομα που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη βόρεια Ιταλία όπου έχουμε έξαρση της επιδημίας στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υπουργείο Εξωτερικών διευκρίνισε τις οδηγίες που διατυπώθηκαν χθες το βράδυ σύμφωνα με τις οποίες συνιστάται στο κοινό να αποφεύγει τα ταξίδια σε 11 ιταλικές κωμοπόλεις.

Ο Guardian παρουσιάζει μια εικόνα της ζωής στο Μιλάνο που έχει παραλύσει στην κυριολεξία μετά την εκδήλωση της νόσου στην ευρύτερη περιοχή της Λομβαρδίας. “Η πρωτεύουσα της οικονομίας και της μόδας στην Ιταλία στερείται πλέον ζωής” , τονίζει η εφημερίδα.

Κάτω από τον τίτλο "Πανικός στα σχολεία εξαιτίας του ιού", το σχετικό δημοσίευμα στην Daily Mail μας ενημερώνει ότι το προσωπικό και οι μαθητές σε 18 σχολεία επέστρεψαν στα σπίτια τους χθες Τρίτη, εν μέσω φόβων ότι ορισμένοι μπορεί να έχουν προσβληθεί από το νέο κορονοϊό στις εκδρομές που έκαναν πρόσφατα στα χιονοδρομικά κέντρα της Ιταλίας.

“Συναγερμός” είναι ο τίτλος στην Daily Mirror, η οποία δημοσιεύει φωτογραφία του ξενοδοχείου στην Τενερίφη, όπου Βρετανοί τουρίστες είναι μεταξύ περίπου 1.000 παραθεριστών που παραμένουν αποκλεισμένοι στα δωμάτιά τους εξαιτίας της εκδήλωσης του κορονοϊού.

Οι Financial Times επισημαίνουν ότι ο οικονομικός αντίκτυπος του ιού και οι προβλέψεις για χαμηλή ανάπτυξη υποχρέωσαν τον υπουργό των Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ να καθυστερήσει ορισμένες από τις κυριότερες οικονομικές αποφάσεις της κυβέρνησης μέχρι το φθινόπωρο.

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018