Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός: Νέα έκτακτα μέτρα σκοπεύει να λάβει η βρετανική κυβέρνηση

banner roots

Κορονοϊός: Νέα έκτακτα μέτρα σκοπεύει να λάβει η βρετανική κυβέρνηση
08.03.2020 | 10:29

Κορονοϊός: Νέα έκτακτα μέτρα σκοπεύει να λάβει η βρετανική κυβέρνηση

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Ο κορονοϊός και ειδικότερα τα έκτακτα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για να αποτρέψει την εξάπλωση του ιού είναι το κυρίαρχο θέμα στις σημερινές εφημερίδες.

“Η κυβέρνηση προετοιμάζεται για το χειρότερο” – ο πηχυαίος τίτλος στους Sunday Times . Πηγή που εμπλέκεται στα σχέδια έκτακτης ανάγκης ανέφερε στην εφημερίδα ότι εμπειρογνώμονες δεν αποκλείουν 100.000 άνθρωποι να πεθάνουν από τον κορονοϊό σε όλη τη Βρετανία – αριθμός θανάτων που δεν έχει αμφισβητηθεί από την Ντάουνινγκ Στριτ.  

Οι Sunday Times σημειώνουν ότι υπουργοί της κυβέρνησης εξετάζουν το ενδεχόμενο να καθυστερήσουν οι εξετάσεις GCSE και A-level, με την προσοχή να επικεντρώνεται στους μαθητές που έχουν πληγεί από τον ιό , ενώ , σύμφωνα πάντα με τους Sunday Times , συζητιέται ακόμη και η πρόταση να αποφυλακισθούν κρατούμενοι χαμηλού κινδύνου ελλείψει προσωπικού των φυλακών.

Ο Observer περιγράφει τα μέτρα που η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα είναι "δραστικά". Η εφημερίδα αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο τα δικαστήρια ίσως υποχρεωθούν να χρησιμοποιούν τηλεφωνικές συνδέσεις και βίντεο για την εκδίκαση των υποθέσεων που έρχονται ενώπιον της δικαιοσύνης με στόχο να αποτραπεί η διάδοση του κορονοϊού.

Προσθέτει ο Observer ότι εξετάζεται επίσης η άρση των ελέγχων σχετικά με το πότε μπορούν να κυκλοφορούν τα φορτηγά μεταφοράς και η ελάφρυνση των περιορισμών στις ώρες που μπορούν να εργάζονται οι οδηγοί των φορτηγών αυτοκινήτων , προκειμένου να αποφευχθεί η έλλειψη τροφίμων στην αγορά.  

"Δεν θα αφήσω τον ιό να μολύνει την οικονομία" , είναι η δέσμευση του υπουργού των Οικονομικών Ρίσι Σούνακ , διαβάζουμε στη Sunday Telegraph.

Καθώς ο κ. Σούνακ προετοιμάζεται να καταθέσει τον πρώτο προϋπολογισμό του αργότερα αυτή την εβδομάδα, η Sunday Telegraph γράφει ότι ο υπουργός των Οικονομικών σκοπεύει να δώσει στις εταιρείες πρόσθετο χρόνο για να πληρώσουν τους φόρους αν το προσωπικό των επιχειρήσεων δεν είναι σε θέση να εργαστεί και “οι καταναλωτές δεν συμπεριφέρονται με τον συνηθισμένο τρόπο”.

Ο κ. Σούνακ προειδοποιεί ότι η οικονομία θα υποστεί "σοκ εφοδιασμού" εάν πολλοί εργαζόμενοι υποχρεωθούν να απομακρυνθούν από τις δουλειές τους λόγω του κοροναϊού.

Η Sunday Mirror αναφέρει ότι οι 430.000 δημόσιοι υπάλληλοι της χώρας είναι πιθανό να αναγκαστούν να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι αν το Ηνωμένο Βασίλειο συμπιεσθεί από τα “δόκανα της πανδημίας” , όπως αναφέρει η Mirror.

H Sun on Sunday μας ενημερώνει ότι οι φιλικοί ποδοσφαιρικοί αγώνες της Αγγλίας με την Ιταλία και τη Δανία πρόκειται να αναβληθούν λόγω του κορονοϊού.

Όμως, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η Ντάουνινγκ Στριτ να επικρατήσει “κλίμα ηρεμίας” , η Sunday Express αποκαλύπτει ότι ο πρωθυπουργός Μπορίς Τζόνσον παρακολούθησε τον χθεσινό αγώνα ράγκμπι της Αγγλίας εναντίον της Ουαλίας. “Με αυτό τον τρόπο ο πρωθυπουργός ήθελε να δείξει ότι δεν θέλει να επιβληθούν δρακόντεια μέτρα για την ακύρωση μαζικών συγκεντρώσεων” , τονίζει η Sunday Express.

“Η βασίλισσα δεν προτίθεται με τη στάση της να προκαλέσει δημόσιο πανικό” - είναι ο τίτλος άρθρου στην έκτη σελίδα της Mail on Sunday , καθώς η εφημερίδα εξετάζει τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει ο ιός στη βασιλική οικογένεια.

Ανώτερη πηγή των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ επισημαίνει ότι η βασίλισσα "διατηρεί την ηρεμία της και συνεχίζει κανονικά να επιτελεί τα καθήκοντά της".

Η 93χρονη μονάρχης , σύμφωνα με τις πληροφορίες , δεν θέλει να ακυρώσει τις δεσμεύσεις της και να αλλάξει το πρόγραμμά της “εκτός και αν πεισθεί να πράξει το αντίθετο από τους συμβούλους της”.

Σε περίπτωση που η κατάσταση επιδεινωθεί, η Βασίλισσα αναγκαστικά θα υποχρεωθεί να ακυρώσει τα πάρτι του καλοκαιριού στους κήπους των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, σημειώνει η Mail on Sunday.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το