Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορωνοϊός - Κομισιόν: Θα παραλάβουμε δύο εκατ. μάσκες από την Κίνα

the roots web banners 06

Κορωνοϊός - Κομισιόν: Θα παραλάβουμε δύο εκατ. μάσκες από την Κίνα
18.03.2020 | 19:59

Κορωνοϊός - Κομισιόν: Θα παραλάβουμε δύο εκατ. μάσκες από την Κίνα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Του Βασίλη Δαλιάνη

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ευχαρίστησε επισήμως την Κίνα για την παροχή προστατευτικού ιατρικού εξοπλισμού προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο θέμα του κορωνοϊού, υπενθυμίζοντας ότι στην παρούσα κρίσιμη κατάσταση για ολόκληρο τον κόσμο η αλληλεγγύη στις δύσκολες στιγμές είναι αυτή που κάνει τη διαφορά.

Η πρόεδρος φον ντερ Λάινε ανακοίνωσε ότι ύστερα από συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Κίνας Λι Κετσιάνγκ η ΕΕ θα παραλάβει δύο εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες, 200.000 μάσκες αναπνοής τύπου Ν95 και 50.000 κιτ ελέγχου για τον νέον κορωνοϊό.

Η πρόεδρος της Κομισιόν υπενθύμισε ότι στο πλαίσιο της διεθνούς αλληλεγγύης η ΕΕ είχε παραχωρήσει 50 τόνους ιατρικού εξοπλισμού στην Κίνα τον περασμένο Ιανουάριο, όταν η ασιατική χώρα βρισκόταν αντιμέτωπη με την επιδημία του ιού.

Κινέζοι γιατροί προειδοποιούν τους Ευρωπαίους: «Μην επαναλαμβάνετε τα δικά μας λάθη»

Τον κώδωνα του κινδύνου, κρούουν γιατροί από την Ουχάν, την πόλη - επίκεντρο του φονικού κορωνοϊού.

Μάλιστα, οι Κινέζοι γιατροί επισημαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια στην αντιμετώπιση της πανδημίας στους δυτικούς συναδέλφους τους.

Το σημαντικότερο «λάθος» σύμφωνα με τους ίδιους είναι η ελλιπής προστασία του ιατρικού προσωπικού, η οποία οδηγεί σε επιμόλυνση μεταξύ γιατρών και νοσηλευτών.

Στην Ουχάν η μη κατανόηση της ασθένειας αρχικά και η έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού τις πρώτες εβδομάδες μετά το ξέσπασμα του ιού οδήγησε στη μόλυνση χιλιάδων ιατρών και νοσηλευτών την ώρα που περιέθαλπταν ασθενείς. Τουλάχιστον 46 εξ αυτών έχουν πεθάνει.

 

Πηγή: protothema.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το