Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ανοδος 1,2% στις τιμές κατοικιών στην Ιρλανδία ύστερα από πέντε χρόνια

afoi poriazi

charitakis banner new

Ανοδος 1,2% στις τιμές κατοικιών στην Ιρλανδία ύστερα από πέντε χρόνια
03.08.2013 | 19:48

Ανοδος 1,2% στις τιμές κατοικιών στην Ιρλανδία ύστερα από πέντε χρόνια

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Διεθνή

Την πρώτη αύξηση σε ετήσια βάση σημείωσαν τον Ιούνιο οι τιμές των κατοικιών στην Ιρλανδία, κάτι που είχε να συμβεί από το 2008. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σημείο καμπής στην αρνητική πορεία της αγοράς κατοικίας της χώρας, όπου οι αξίες υποχώρησαν έως 60% από το ανώτερο σημείο τους (και 50% κατά μέσο όρο).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας, οι τιμές κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του 1,2% σε ετήσια βάση, έναντι πτώσης της τάξεως του 14,4% κατά την αντίστοιχη σύγκριση του Ιουνίου του 2012 προς τον Ιούνιο του 2011. Η χειρότερη χρονιά της κρίσης στην ιρλανδική αγορά κατοικίας ήταν το 2009, όταν οι τιμές των κατοικιών μειώθηκαν κατά 20%, με αποτέλεσμα πολλά νοικοκυριά να βρεθούν στη δυσάρεστη κατάσταση να οφείλουν περισσότερα χρήματα στο στεγαστικό τους δάνειο από την τρέχουσα αξία του ακινήτου που απέκτησαν.

Σύμφωνα με φορείς της αγοράς ακινήτων, η πρώτη αύξηση των τιμών σε ετήσια βάση αναμένεται να έχει ιδιαίτερα θετικές συνέπειες, τουλάχιστον όσον αφορά τη βελτίωση της ψυχολογίας των καταναλωτών, δεδομένου ότι η βασική αιτία της κατάρρευσης της οικονομίας της χώρας ήταν η κρίση στην αγορά κατοικίας.

Η ανάκαμψη των τιμών ερμηνεύεται και ως ένα μήνυμα προς τους καταναλωτές ότι τα χειρότερα έχουν περάσει και η οικονομία της χώρας οδεύει προς την έξοδο από την κρίση.

 

Πηγή: kathimerini.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018