Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία : Μη εφαρμόσιμη η καραντίνα των 14 ημερών στις αφίξεις από το εξωτερικό

banner roots

Κορονοϊός – Βρετανία :  Μη εφαρμόσιμη η καραντίνα των 14 ημερών στις αφίξεις από το εξωτερικό
02.06.2020 | 10:00

Κορονοϊός – Βρετανία : Μη εφαρμόσιμη η καραντίνα των 14 ημερών στις αφίξεις από το εξωτερικό

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Οι αρνητικές αντιδράσεις με τις οποίες έχει γίνει δεκτό το σχέδιο της κυβέρνησης για την επιβολή καραντίνας 14 ημερών σε όλα τα άτομα που έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πρωτοσέλιδο θέμα στην Daily Telegraph.

H εφημερίδα αναφέρει ότι την “προβληματική πολιτική” υπερασπίστηκε o επικεφαλής βοηθός του πρωθυπουργού, Ντόμινικ Κάμινγκς, αλλά έχει χάσει τη μάχη εντός της κυβέρνησης και το μέτρο θα μπορούσε να καταργηθεί μόλις λίγες εβδομάδες μετά την εισαγωγή του.

Ο Μπόρις Τζόνσον, όπως γράφει η Telegraph, είναι τώρα προσωπικά υπέρ των “εναέριων γεφυρών” που θα επιτρέψουν στους ανθρώπους να ταξιδεύουν προς και από χώρες χαμηλού κινδύνου.

Η Daily Telegraph  αναφέρει επίσης ότι οι αεροπορικές εταιρίες παρέδωσαν μία λίστα στο Υπουργείο Μεταφορών με χώρες οι οποίες είναι “ασφαλείς”, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Τουρκία, με στόχο τη δημιουργία «εναέριων γεφυρών».

Το Υπουργείο Μεταφορών φέρεται να συνεργάζεται με τον κλάδο των αερομεταφορών με στόχο τη δημιουργία νέων κανόνων για «ασφαλή ταξίδια», οι οποίοι αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των ημερών και θα περιλαμβάνουν τη χρήση μασκών σε όλο το ταξίδι, τον έλεγχο της θερμοκρασίας, την τήρηση της απόστασης στα αεροδρόμια και τα ανέπαφα check-in και τις πληρωμές.

Σύμφωνα με τους Times, περίπου 20 βουλευτές των Συντηρητικών πιστεύεται ότι αντιτίθενται στο σχέδιο της καραντίνας, με τους σημαντικότερους εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας να προειδοποιούν ότι η καραντίνα των 14 ημερών θα μπορούσε να θέσει εκτός λειτουργίας χιλιάδες επιχειρήσεις .

Η Sun εκτιμά ότι το μέτρο “θα σκοτώσει τον τουρισμό” και τις αφίξεις επιχειρηματιών που θέλουν να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες με τη βρετανική πλευρά και επισημαίνει ότι το αεροδρόμιο του Gatwick αυτή την περίοδο έχει μόνο 23 επιβάτες την ημέρα.

H Daily Mail αναρωτιέται γιατί η κυβέρνηση επιβάλλει καραντίνα σε όλους τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στη Βρετανία τη στιγμή που σε άλλες χώρες το μέτρο αυτό δεν ισχύει πλέον.

Ο CEO της easyjet, Johan Lundgren, κατακρίνει την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης για την επιβολή καραντίνας στις αφίξεις και αναφέρει ότι θα “αφήσει σημάδια” στην οικονομία της χώρας.

Τα σχόλια του στην  Daily Mail προστέθηκαν στα άρθρα, τα οποία αναφέρουν ότι τα σχέδια για την καραντίνα καταρρέουν καθώς οι αρχές συνοριακών ελέγχων αλλά και αξιωματούχοι της αστυνομίας χαρακτηρίζουν το νέο σύστημα ως “μη εφαρμόσιμο”.

Κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν ότι ο Boris Johnson φέρεται να θέλει να χαλαρώσει το μέτρο της καραντίνας ή ακόμα και να μην το εφαρμόσει , σημειώνει η Mail. Πιο συγκεκριμένα, πηγές από την Downing Street αναφέρουν:

“Το σύστημα της καραντίνας είναι ένας τρόπος για να αποτρέψουμε την είσοδο του ιού  στη χώρα καθώς τα εσωτερικά επίπεδα μετάδοσης είναι χαμηλά, αλλά φυσικά εξετάζουμε τρόπους οι οποίοι θα επιτρέπουν την πραγματοποίηση ταξιδιών σε άλλες χώρες εάν κάτι τέτοιο είναι ασφαλές”.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το