Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Αγγλία : Ανοίγουν σινεμά, θέατρα και παμπ στις αρχές Ιουλίου

banner roots

Αγγλία : Ανοίγουν σινεμά, θέατρα και παμπ στις αρχές Ιουλίου
23.06.2020 | 09:35

Αγγλία : Ανοίγουν σινεμά, θέατρα και παμπ στις αρχές Ιουλίου

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Ο Βρετανός πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας την περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων  στην Αγγλία και την επαναλειτουργία των χώρων που παρέμεναν κλειστοί από τα μέσα Μαρτίου. Τέτοιοι είναι οι κινηματογράφοι, τα μουσεία, οι γκαλερί, αλλά και οι παμπ.

Οι παμπ και τα ξενοδοχεία θα μπορούν να μετατρέψουν τους χώρους στάθμευσης σε προσωρινές υπαίθριες μπιραρίες, γράφει η Daily Telegraph, ενώ αναμένεται περισσότεροι δρόμοι να κλείσουν για την κυκλοφορία των οχημάτων ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα εστιατόρια να επεκτείνουν την χωριτικότητα τους. Για την ομαλή λειτουργία των χώρων η ελάχιστη κοινωνική απόσταση θα μειωθεί στο ένα μέτρο από τα 2 που ισχύει μέχρι σήμερα.

“Η κυβέρνηση ελπίζει ότι η αύξηση του φαγητού και του ποτού στο ύπαιθρο θα είναι η σωτηρία για τους εστιάτορες”, σημειώνει η Telegraph.        

Σύμφωνα με τους Financial Times, ωστόσο, η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια για να ενθαρρυνθούν οι επιχειρηματίες να λειτουργήσουν ξανά τις επιχειρήσεις τους .

"Μερικοί υπουργοί μπορεί να δώσουν το καλό παράδειγμα και να αναλάβουν την πρωτοβουλία να πάνε οι ίδιοι στην παμπ για μια μπίρα...”, διαβάζουμε στους FT.

H Sun αναφέρει ότι ο Μπόρις Τζόνσον προετοιμάζεται να ανακοινώσει ότι θα επιτρέπονται οι επισκέψεις καθώς και οι διανυκτερεύσεις σε σπίτια φίλων και συγγενών για πρώτη φορά μετά την επιβολή του lockdown τον Μάρτιο.

“To μέτρο όμως της κοινωνικής απόστασης θα διατηρηθεί μέχρι κάποιο βαθμό, γεγονός που σημαίνει ότι το αγκάλιασμα και η επαφή με το σώμα θα συνεχίσει να είναι υπό απαγόρευση”, σύμφωνα με τη Sun.

Οι Times μας ενημερώνουν ότι η κυβέρνηση θεωρείται επίσης βέβαιο ότι θα συμφωνήσει με μια λίστα 10 χωρών που θεωρούνται ασφαλείς για τους Βρετανούς να ταξιδέψουν χωρίς να χρειάζεται να μπουν στην καραντίνα των 14 ημερών όταν επιστρέψουν. Η λίστα περιλαμβάνει δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς όπως είναι η Γαλλία , η Ισπανία και η Ελλάδα.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το