Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Σάλος με τον θάνατο 29χρονου Ελληνοαμερικανού στη Νέα Υόρκη: Οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση τέιζερ | Τι λέει η μητέρα του

banner roots

Σάλος με τον θάνατο 29χρονου Ελληνοαμερικανού στη Νέα Υόρκη: Οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση τέιζερ | Τι λέει η μητέρα του
25.06.2020 | 09:11

Σάλος με τον θάνατο 29χρονου Ελληνοαμερικανού στη Νέα Υόρκη: Οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση τέιζερ | Τι λέει η μητέρα του

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου ενός 29χρονου Ελληνοαμερικανού, ψυχικά ασθενή στη Νέα Υόρκη στη διάρκεια επεισοδίου που είχε με άνδρες των Αρχών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα greekcitytimes.com, πρόκειται για τον Τζορτζ Ζαπάντη. Ενας γείτονάς του, τηλεφώνησε στην αστυνομία και κατήγγειλε ότι ο 29χρονος είχε την κατοχή του όπλο. Οι αστυνομικού του 109ου τμήματος της Νέας Υόρκης, μετέβησαν στο σπίτι του 29χρονου Τζορτζ Ζαπάντη στο Γουαϊστόουν το βράδυ της Κυριακής και τον εντόπισαν στο υπόγειο ντυμένο μονομάχο, να κρατά ένα σπαθί σαμουράι, με το οποίο όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι τους απείλησε.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έρθει στη δημοσιότητα μέχρι στιγμής ο 29χρονος Ελληνοαμερικανός έπασχε από διπολική διαταραχή.
Τι λέει η μητέρα του 29χρονου Ελληνοαμερικανού
Οπως περιέγραψε η μητέρα του, Αθανασία Ζαπάντη στον ΑΝΤ1, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση τέιζερ, όταν εκείνος αρνήθηκε να αφήσει κάτω το σπαθί που κρατούσε. Σύμφωνα με την ίδια, ο γιος της κατά διάρκεια της σύλληψης του φώναξε στους αστυνομικούς ότι «δεν μπορεί να αναπνεύσει», όπως τον ο 46χρονος Αφροαμερικανός, Τζόρτζ Φλοιντ που δολοφονήθηκε από τέσσερις λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολη. Οι αστυνομικοί σύμφωνα με την κυρία Ζαπάντη απάντησαν στον 29χρονο ότι «όλοι τα ίδια λέτε»...
 
«Δεν μπορώ να ανεχτώ το τι τράβηξε το παιδί μου», πρόσθεσε χαρακτηριστικά η μητέρα του Γιώργου Ζαπάντη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό.
 
 
«Οι αστυνομικοί τον αντιμετώπισαν με υπερβολική βία. Έπρεπε να είχε έρθει ειδική ομάδα καθώς το παιδί είχε ψυχολογικά προβλήματα», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιώργος Βομβολάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.
 
Το βίντεο από τη σύλληψη του 29χρονου Ελληνοαμερικανού
Το βίντεο δείχνει ότι ο ύποπτος ήταν άοπλος όταν τελικά συνελήφθη. «Υπήρχαν στιγμές που ο Τζορτζ είπε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει, όταν τραβούσαν το πουκάμισό του», είπε μία μάρτυρας και πρόσθεσε. «Οι αστυνομικοί του απάντησαν: μην παίζεις αυτό το χαρτί, κανείς δεν σε πνίγει».
 
 

Ο γείτονας παρενοχλούσε συστηματικά τον 29χρονο
Η αρχή για τον θάνατο του 29χρονου Τζορτζ Ζαπάντη έγινε από ότι φαίνεται από το τηλεφώνημα ενός γείτονα, ο οποίος κατήγγειλε ότι ένας άνδρας στην περιοχή οπλοφορούσε. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο εντόπισαν τον νεαρό και με το ηλεκτρικό τέιζερ συνέθεσαν ένα ακόμη περιστατικό υπερβολικής αστυνομικής βίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οπως υποστηρίζουν γείτονες του Ελληνοαμερικανού ήταν ένα ήσυχο παιδί, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες ο γείτονας που κάλεσε την αστυνομία φέρεται να παρενοχλούσε συστηματικά τον 29χρονο.
 
Αυτόπτης μάρτυρας, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια του επεισοδίου στη Νέα Υόρκη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 29χρονου Έλληνα διπολικού, ότι ο γείτονας χειροκροτούσε και φώναζε «μπράβο».
 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ζαπάντης φέρεται να πέθανε από καρδιακή ανακοπή σε ασθενοφόρο και δηλώθηκε νεκρός στο νοσοκομείο New York-Presbyterian Queens. Οι γείτονες του ομογενή, τον περιέγραψαν ως έναν άνθρωπο που πήγαινε στην εκκλησία και φρόντιζε την 33χρονη αδελφή του με σύνδρομο down. Δύο μάρτυρες δήλωσαν ότι ο Ζαπαντής δεν απειλούσε κανέναν με το σπαθί.
 
Η Διεύθυνση Έρευνας Δύναμης της NYPD έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό με τον θάνατο του 29χρονου Ελληνοαμερικανού.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel