Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία: Αισιόδοξος ο Μπόρις Τζόνσον για επιστροφή στην κανονικότητα μέχρι τα Χριστούγεννα
pame boreio aigaio

xaritakis wide

Κορονοϊός – Βρετανία: Αισιόδοξος ο Μπόρις Τζόνσον για επιστροφή στην κανονικότητα μέχρι τα Χριστούγεννα
18.07.2020 | 11:42

Κορονοϊός – Βρετανία: Αισιόδοξος ο Μπόρις Τζόνσον για επιστροφή στην κανονικότητα μέχρι τα Χριστούγεννα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Όπως σε πολλές πρώτες εφημερίδες του Σαββάτου, το πρωτοσέλιδο της Daily Telegraph αναφέρεται στις τελευταίες δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον σύμφωνα με τις οποίες «η χώρα θα έχει επιστρέψει στην κανονικότητα μέχρι τα Χριστούγεννα».

«Ελπίζω ζωηρά και ειλικρινά πως θα μπορέσουμε να άρουμε τα έκτακτα μέτρα και να επιτρέψουμε στην κανονικότητα το νωρίτερο τον Νοέμβριο, ίσως εγκαίρως για τα Χριστούγεννα», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο κ. Τζόνσον από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Συντηρητικός ηγέτης προέτρεψε τους Άγγλους να ξαναρχίσουν να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς και να επιστρέψουν στον χώρο εργασίας τους από την 1η Αυγούστου, δίνοντας στους εργοδότες τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίσουν αν οι υπάλληλοι πρέπει να συνερχίσουν την τηλεργασία ή να επιστρέψουν στο γραφείο.

Ωστόσο , η Telegraph σημειώνει ότι - λίγες μόνο ώρες μετά την έκκλησή του Τζόνσον προς το κοινό να "κοιτάξει μπροστά με αισιοδοξία" - ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης, σερ Πάτρικ Βάλανς, φάνηκε να είναι απαισιόδοξος.

Προειδοποίησε την αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Λόρδων ότι η Βρετανία μπορεί να χρειαστεί ένα δεύτερο lockdown τον ερχόμενο χειμώνα και ότι η πρόκληση τότε θα είναι «πολύ μεγαλύτερη».

Ο Guardian γράφει ότι ο επικεφαλής ιατρός της Αγγλίας, καθηγητής Κρις Γουίτι, ήταν εξίσου επιφυλακτικός όταν είπε στην επιτροπή ότι η κοινωνική αποστασιοποίηση θα πρέπει να συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η εκτίμηση του Βρετανού πρωθυπουργού για επάνοδο στην κανονικότητα μέχρι τα Χριστούγεννα πρόκειται τώρα να “τεθεί στο μικροσκόπιο” των εμπειρογνωμόνων

Από την πλευρά της , η Daily Express τονίζει ότι o Μπόρις Τζόνσον πρόσφερε ελπίδα σε εκατομμύρια οικογένειες ότι θα μπορούσαν να απολαύσουν τα Χριστούγεννα μαζί.

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018