Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Υπό εξέταση οι διασυνδέσεις Ρώσων ολιγαρχών με Βρετανούς πολιτικούς

banner roots

Υπό εξέταση οι διασυνδέσεις Ρώσων ολιγαρχών με Βρετανούς πολιτικούς
23.07.2020 | 12:25

Υπό εξέταση οι διασυνδέσεις Ρώσων ολιγαρχών με Βρετανούς πολιτικούς

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Οι Times ισχυρίζονται ότι δύο Συντηρητικοί βουλευτές της Επιτροπής Πληροφοριών και Ασφαλείας του Κοινοβουλίου και 14 υπουργοί έχουν αποδεχθεί δωρεές που συνδέονται με τη Ρωσία.

Με βάση τα στοιχεία της Επιτροπής Εκλογών, έξι μέλη του υπουργικού συμβουλίου και οκτώ κατώτεροι υπουργοί έλαβαν δεκάδες χιλιάδες λίρες από άτομα ή επιχειρήσεις που είχαν ή διατηρούν ακόμη δεσμούς με τη Ρωσία. Οι δωρεές έγιναν είτε σε αυτούς είτε στο Συντηρητικό κόμμα της εκλογικής τους περιφέρειας, γράφουν οι Times.

Ένα από τα μέλη της Επιτροπής Πληροφοριών και Ασφαλείας , ο Μαρκ Πρίτσαρντ, είπε ότι όλες οι δωρεές ελήφθησαν καλή τη πίστη, από κατάλληλες πηγές και μετά από ενδελεχή ο έλεγχο.

Οι αποκαλύψεις γίνονται 24 ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της κοινοβουλευτικής επιτροππής Πληροφοριών και Ασφαλείας η οποία εγείρει το ερώτημα εάν διέλαθε της προσοχής της κυβέρνησης το γεγονός ότι Ρώσοι ολιγάρχες έχουν επενδύσει εκατομμύρια λίρες στη Βρετανία και έχουν υψηλού επιπέδου διασυνδέσεις με Βρετανούς πολιτικούς.

Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία έχει επιχειρήσει να ασκήσει επιρροή, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται διεξοδικά στην έκβαση αυτών των προσπαθειών. Οι συντάκτες επιχειρούν κυρίως να επιστήσουν την προσοχή στη διείσδυση ρωσικού χρήματος στους διαδρόμους της εξουσίας. «Είναι αξιοσημείωτο ότι μέλη της Βουλής των Λόρδων έχουν επιχειρηματικά συμφέροντα σχετιζόμενα με τη Ρωσία ή συνεργάζονται απευθείας με μεγάλες ρωσικές εταιρείες, που σχετίζονται με το ρωσικό κράτος», αναφέρεται στην έκθεση. «Αυτές οι σχέσεις πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά, δεδομένου ότι το ρωσικό κράτος μπορεί να τις εκμεταλλευθεί».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel