Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Σε καραντίνα όλοι οι ταξιδιώτες από την Ισπανία

banner roots

Βρετανία: Σε καραντίνα όλοι οι ταξιδιώτες από την Ισπανία
26.07.2020 | 11:42

Βρετανία: Σε καραντίνα όλοι οι ταξιδιώτες από την Ισπανία

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Η βρετανική κυβέρνηση θα ανακοινώσει σύντομα ότι όλοι οι ταξιδιώτες από την Ισπανία που θα φθάνουν στη χώρα από απόψε μετά τα μεσάνυχτα, θα πρέπει να περάσουν δύο εβδομάδες σε καραντίνα για να διασφαλιστεί ότι δεν θα διασπείρουν τον κορονοϊό, γράφει η εφημερίδα Sunday Times.

«Η Ισπανία θα αφαιρεθεί από τον κατάλογο των χωρών που εξαιρούνται από τις απαιτήσεις καραντίνας λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού που έχει τις τελευταίες ημέρες», ανέφερε η κυβέρνηση της Σκωτίας σε ανακοίνωση.

Πρόσθεσε δε ότι η απόφαση, η οποία λήφθηκε επίσης από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις στη Βόρεια Ιρλανδία και την Ουαλία, καθώς και από τη βρετανική κυβέρνηση, λήφθηκε προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος της μετάδοσης του ιού από αυτούς που ταξιδεύουν από την Ισπανία. 

Τα τέσσερα συστατικά κράτη του Ηνωμένου Βασιλείου - η Αγγλία, η Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία - το καθένα εφαρμόζει τη δική του πολιτική για την πανδημία, αλλά ακολουθούν παρόμοιους κανόνες στις περισσότερες περιπτώσεις.

“Covid χάος” και “H δυστυχία των διακοπών” είναι ορισμένοι από τους πηχυαίους τίτλος στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων της Κυριακής.

Η Mail on Sunday σημειώνει ότι η κυβερνητική απόφαση φέρνει σε δύσκολη θέση τον υπουργό Μεταφορών καθώς ο ίδιος αναχώρησε από το Λονδίνο για να πάει στην Ισπανία το Σάββατο. Προσθέτει ότι δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία με τον κ. Γκράντ Σαπς και ότι το κινητό του έχει ξένο τόνο κλήσης.

"Costa del Quarantine" - ο χαρακτηριστικός τίτλος στη Sunday Mirror καθώς προειδοποιεί ότι οι Βρετανοί στην Ισπανία έχουν μείνει “έκπληκτοι και απογοητευμένοι” από τη νέα ταξιδιωτική οδηγία .

"Kόλαση στην Costa del Sol!" - διαμαρτύρεται η Sun on Sunday. Φοβάται ότι η απόφαση θα είναι καταστροφική για την τουριστική βιομηχανία που μόλις άρχισε να ανακάμπτει και αναρωτιέται γιατί η Costa del Sol είναι εντός των ορίων της καραντίνας - “όταν υπάρχουν πολύ λιγότερα κρούσματα κορονοϊού εκεί”.

Στη Sunday Telegraph, ένας ειδικός στον τουρισμό θέτει το ερώτημα γιατί η κυβέρνηση δεν ενήργησε πριν από την Παρασκευή, όταν δεκάδες χιλιάδες παραθεριστές ξεκίνησαν για τις διακοπές τους στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το