Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ακύρωσαν την εκλογή Ιρανής επειδή «ήταν σέξι»
afoi poriazi
Ακύρωσαν την εκλογή Ιρανής επειδή «ήταν σέξι»
16.08.2013 | 16:31

Ακύρωσαν την εκλογή Ιρανής επειδή «ήταν σέξι»

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Μπορεί ο νέος Πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί να υποσχέθηκε ότι θα προσφέρει περισσότερα πολιτικά δικαιώματα στις γυναίκες της χώρας του, αλλά φαίνεται ότι αυτές οι αλλαγές δεν συντελούνται αρκετά γρήγορα για τουλάχιστον μία από αυτές, τη σύμβουλο της πόλης του Κουαζβίν η οποία χάνει τη θέση της επειδή θεωρείται υπερβολικά σέξι.

Η 27χρονη Νίνα Σιακχάλι Μοράντι είδε την καριέρα της στην πολιτική να τερματίζεται όταν συντηρητικοί που σχετίζονται με τη θρησκεία ακύρωσαν την εκλογή της στο Συμβούλιο της πόλης, η οποία βρίσκεται 160 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Τεχεράνης. Παρά το γεγονός ότι έλαβε περισσότερες από 10.000 ψήφους στις εκλογές του Ιουνίου, τερματίζοντας 14η ανάμεσα σε 163 υποψηφίους και κερδίζοντας θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, η μηχανικός και σχεδιάστρια ιστοσελίδων ειδοποιήθηκε ότι είναι πολύ ελκυστική για να αναλάβει καθήκοντα. «Δεν θέλουμε ένα μοντέλο στο Συμβούλιο», ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος της πόλης εξηγώντας τη σχετική απόφαση. Η υποψηφιότητα της Νίνα Σιακχάλι Μοράντι πάντως είχε εγκριθεί τόσο από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές όσο και από τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της χώρας. Η ίδια δεν χρησιμοποίησε την ομορφιά της στον προεκλογικό αγώνα. Οι αφίσες της κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου την έδειχναν με την παραδοσιακή φορεσιά που φορούν οι γυναίκες στη χώρα. Επίσης δεν φαίνονται καθόλου τα μαλλιά της παρά μόνο το πρόσωπό της.

Πηγή: tanea.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018