Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Η Τουρκία εξέδωσε αντι-NAVTEX ζητώντας αποστρατικοποίηση της Χίου

banner roots

Η Τουρκία εξέδωσε αντι-NAVTEX ζητώντας αποστρατικοποίηση της Χίου
15.09.2020 | 09:18

Η Τουρκία εξέδωσε αντι-NAVTEX ζητώντας αποστρατικοποίηση της Χίου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Σε άλλη μία προκλητική κίνηση, αυτή τη φορά με αντι-NAVTEX, προχώρησε η Τουρκία. Αυτή τη φορά, η Αγκυρα εξέδωσε αντι-Navtex, ζητώντας την αποστρατικοποίηση της Χίου!

Μάλιστα, στην αντι-Navtex που εξέδωσε ο σταθμός της Νέας Σμύρνης, οι Τούρκοι αναφέρουν πως το νησί της Χίου πρέπει να αποστρατικοποιηθεί, γιατί «παραβιάζεται η Συνθήκη της Λωζάνης», όπως αναφέρει.
 
Μετά την επιστροφή του Oruc Reis στο λιμάνι της Αττάλειας, μια κίνηση που οι Τούρκοι αναφέρουν πως έγινε γιατί το πλοίο χρειάζεται συντήρηση και τίποτε παραπάνω, η Αγκυρα προχώρησε σε άλλη μία ενέργεια που δυναμιτίζει το κλίμα.
 
Τόσο ο Ερντογάν, όσο και ο Ακάρ έχουν ζητήσει δημόσια να γίνει αποστρατικοποίηση στα νησιά του Αιγαίου και αυτή τη φορά μετά το Καστελόριζο, όπου κι εκεί ενοχλήθηκαν με την παρουσία της ΠτΔ, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο νησί, ζητούν να απομακρυνθούν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις και από την Χίο. Μία ημέρα πριν, ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σε συνέντευξή του στο Anadolu, είχε θέσει και πάλι θέμα αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών.
 
«Υπάρχουν νησιά νησίδες και βραχονησίδες των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί στην Ελλάδα με κάποια συμφωνία. Εδώ δυστυχώς οι Έλληνες γείτονές μας συμπεριφέρονται εξαιρετικά εγωιστικά ερμηνεύοντας το δίκαιο κατά το δοκούν και πρέπει να συζητήσουμε αυτή την κατάσταση, τη μεταβίβαση της κυριότητας μέσω συνθηκών, ενώ πρέπει να ανακτήσουμε τα δικαιώματά μας και το δικαίωμά μας εδώ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ακάρ στην συνέντευξη που είχε παραχωρήσει.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το