Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία: “Χάος και σύγχυση” μετά τα νέα περιοριστικά μέτρα ενώ συνεχίζεται η διασπορά του ιού
Κορονοϊός – Βρετανία: “Χάος και σύγχυση” μετά τα νέα περιοριστικά μέτρα ενώ συνεχίζεται η διασπορά του ιού
29.09.2020 | 12:17

Κορονοϊός – Βρετανία: “Χάος και σύγχυση” μετά τα νέα περιοριστικά μέτρα ενώ συνεχίζεται η διασπορά του ιού

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Κάτω από τον τίτλο "Θανατηφόρο χάος", η Daily Mirror γράφει ότι  "εκατομμύρια Βρετανοί είναι αμήχανοι" μετά τα τελευταία περιοριστικά μέτρα που αφορούν την αναχαίτιση της πανδημίας. 

“Πρόκειται για μία απόλυτη σύγχυση νόμων, κανόνων και οδηγιών ... την ώρα που ο ιός συνεχίζει εξαπλώνεται ανάμεσά μας", σημειώνει η εφημερίδα. Παράλληλα , τονίζει η Mirror , “δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η συμμόρφωση του κοινού με τους περιορισμούς μειώνεται” όταν “δεν προσκομίζονται στοιχεία που να δικαιολογούν” γιατί τα παμπ και τα εστιατόρια θα πρέπει να κλείνουν στις 10 μμ.

Είναι ένα ερώτημα που απασχολεί και την Daily Telegraph, η οποία υπογραμμίζει ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας αποτυγχάνει στο στόχο να κρατήσει τους ανθρώπους σε απόσταση και να επιβραδύνει τη διασπορά του ιού. Σε άρθρο γνώμης η Telegraph εκτιμά ότι “εξοργίζει” πολλούς από τους υποστηρικτές του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αλλάξει πορεία.

“Έφθασε η ώρα να καταργήσουμε το μέτρο για την απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 10 μμ” τονίζει η Daily Mail η οποία αναφέρει ότι αυξάνονται οι πιέσεις για την απόρριψη μιας πολιτικής που “απλούστατα φέρνει τον κόσμο στους δρόμους”. Η αστυνομία, οι επιστήμονες και οι πολιτικοί έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους και ζητούν από τον Μπόρις Τζόνσον να επανεξετάσει την πολιτική του , γράφει η εφημερίδα. Επισημαίνει η Mail ότι μόνο το 3% των εστιών κορανοϊού που διερευνήθηκαν από την υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας οφείλονταν σε ανθρώπους που συγκεντρώνονταν σε μπαρ και εστιατόρια.

Σύμφωνα με τη Sun, "δεν θα ενοχλούσε πολύ αν υπήρχαν ισχυρές ενδείξεις" ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας και άλλα "δρακόντεια περιοριστικά μέτρα" μείωναν τις μολύνσεις. “Αυτά τα διατάγματα που καταστρέφουν την ελευθερία, επιτυγχάνουν σε μεγάλο βαθμό να προκαλέσουν πανικό, όπως φαίνεται και από την απογύμνωση του ρολού τουαλέτας από τα ράφια των σούπερ μάρκετ".

Ο κ. Τζόνσον αντιμετωπίζει “εξέγερση” από Συντηρητικούς βουλευτές στις παραδοσιακές εκλογικές περιφέρειες για τα τελευταία μέτρα, σύμφωνα με την Daily Mail . Με 16 εκατομμύρια Βρετανούς τώρα υπό “δρακόντειους” περιορισμούς, πολλοί βουλευτές θεωρούν ότι έχουμε να κάνουμε με ένα “εθνικό lockdown από επιλογή”.

Ακόμα και αν η κυβέρνηση κατευνάσει βραχυπρόθεσμα τους βουλευτές που διαμαρτύρονται, είναι απίθανο να μετριάσει το ευρύτερο άγχος για τη στρατηγική της στα θέματα του κορονοϊού, σύμφωνα με τον Spectator. Το περιοδικό εντοπίζει την αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με τη στάση των υπουργών σε σχέση με τα lockdown. Οι βουλευτές έχουν καταστήσει σαφές ότι η κυβέρνηση πρέπει να υποβάλλεται σε μεγαλύτερο έλεγχο όσον αφορά την επιβολή των περιορισμών, καταλήγει ο Spectator.

Οι Times αναφέρουν ότι οι βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος που δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση (backbenchers) κατηγορούν τον πρωθυπουργό ότι "αποφασίζει με διατάγματα" με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση που να θυμίζει το μυθιστόρημα του Τζορτζ Όργουελ , “1984”.

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018