Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊος – Βρετανία: “Επιστολή διαμαρτυρίας” από τους Τόρις που αντιδρούν στην επιβολή των περιορισμών

banner roots

Κορονοϊος – Βρετανία: “Επιστολή διαμαρτυρίας” από τους Τόρις που αντιδρούν στην επιβολή των περιορισμών
27.10.2020 | 09:54

Κορονοϊος – Βρετανία: “Επιστολή διαμαρτυρίας” από τους Τόρις που αντιδρούν στην επιβολή των περιορισμών

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Πολλές εφημερίδες αναδεικνύουν σήμερα την επιστολή 50 και πλέον βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος που εκλέγονται στη βόρεια Αγγλία, οι οποίοι απαιτούν μια “στρατηγική εξόδου” από τους αυστηρότερους περιορισμούς του κορονoϊού.

Σύμφωνα με τον πηχυαίο τίτλο της Daily Mail πρόκειται για μια “εξέγερση” από τους “κόκκινους βουλευτές”, όπως χαρακτηρίζει η εφημερίδα αυτούς που έχουν εκφράσει αντιρρήσεις για τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης. Επισημαίνει η Mail ότι η παρέμβαση των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος που διαμαρτύρονται “συνιστά σημαντική πρόκληση” για τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον επειδή, σύμφωνα με την Daily Mail , “υπάρχουν αρκετοί βουλευτές για να ανατρέψουν την πλειοψηφία που έχει στη Βουλή των Κοινοτήτων” .

Η Daily Telegraph αναφέρει τα ονόματα τριών πρώην υπουργών - του Ντέιβιντ Ντέιβις, του Ντέιβιντ Μάντελ και της Έσθερ ΜακΒέι – οι οποίοι συνυπογράφουν την “επιστολή διαμαρτυρίας”. Και οι τρεις εκφράζουν φόβους ότι οι κοινότητές που εκπροσωπούν στον Βορρά θα “μείνουν πίσω” - ειδικά μετά την απόφαση του υπουργού των Οικονομικών Ρίσι Σούνακ η αναθεώρηση των κρατικών δαπανών να γίνεται κάθε χρόνο και όχι ανά τριετία όπως αρχικά είχε προγραμματισθεί .

Η εφημερίδα τονίζει ότι οι βουλευτές που εκπροσωπούν τις εκλογικές της βόρειας Αγγλίας επιδιώκουν ο κ. Τζόνσον να επαναβεβαιώσει ότι δεν " θα αθετήσει , περικόπτοντας τις δαπάνες , τις δεσμεύσεις που έχει κάνει για μεγάλα έργα υποδομής στον Βορρά".

Η βρετανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε την υπαγωγή δύο ακόμα περιοχών στην τρίτη και αυστηρότερη βαθμίδα μέτρων κατά του κορονοϊού. Από σήμερα το πρωί στα μέτρα υπάγεται και το Γουόρινγκτον, μια πόλη 210.000 κατοίκων στη βορειοδυτική Αγγλία.

Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στην ίδια βαθμίδα θα υπάγεται και η πόλη του Νότινγκαμ στην κεντρική Αγγλία, καθώς και οι γύρω περιοχές Μπρόξτοου, Γκέντλινγκ και Ράσκλιφ.

Η τρίτη βαθμίδα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το κλείσιμο των παμπ και των μπαρ που δεν προσφέρουν κύριο γεύμα μαζί με το αλκοόλ, καθώς και απαγόρευση συναντήσεων ατόμων που δεν συγκατοικούν.

Στα μέτρα αυτά υπόκεινται ήδη το Λίβερπουλ, το ευρύτερο Μάντσεστερ, η κομητεία Λάνκασιρ, καθώς και το Σέφιλντ και άλλες πόλεις του νοτίου Γιόρκσιρ.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel