Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία: Χριστούγεννα με άρση του γενικού lockdown αλλά με αυστηρά τοπικά απαγορευτικά μέτρα
Κορονοϊός – Βρετανία: Χριστούγεννα με άρση του γενικού lockdown αλλά με αυστηρά τοπικά απαγορευτικά μέτρα
22.11.2020 | 17:29

Κορονοϊός – Βρετανία: Χριστούγεννα με άρση του γενικού lockdown αλλά με αυστηρά τοπικά απαγορευτικά μέτρα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Η βρετανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε χθες ότι το lockdown τεσσάρων εβδομάδων, που βρίσκεται σε εφαρμογή στην Αγγλία, δεν θα παραταθεί πέραν τις 2 Δεκεμβρίου, όταν και θα επιστραφεί ένα σύστημα τοπικών απαγορευτικών μέτρων για τον περιορισμό του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού.

Πολλά πρωτοσέλιδα επικεντρώνονται στο σχέδιο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για τους περιορισμούς Covid-19 που προτίθεται να επιβάλλει η κυβέρνηση στην Αγγλία μετά τις 2 Δεκεμβρίου.

Αυτό το σχέδιο θα επαναφέρει τα ίδια επίπεδα, που είχαν εφαρμοστεί πριν το lockdown, αλλά "περισσότερες περιοχές θα τοποθετηθούν σε υψηλότερο επίπεδο συναγερμού για να παραμείνει υπό έλεγχο η εξάπλωση του ιού" και "για να διατηρηθούν τα οφέλη του περιορισμού".

Το σχέδιο θα συζητηθεί λεπτομερώς και θα εγκριθεί σήμερα Κυριακή σε κυβερνητική σύσκεψη και θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο τη Δευτέρα. "Οι υπουργοί θα ανακοινώσουν την Πέμπτη σε ποιο επίπεδο συναγερμού θα τεθεί κάθε περιοχή", ανέφερε η Ντάουνινγκ Στριτ.

"Με δόσεις στεροειδών"- είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της Sun on Sunday για τον τερματισμό του lockdown και την εισαγωγή αυστηρών περιοριστικών μέτρων στις περιφέρειες όπου παρατηρείται έξαρση της νόσου. Πάντως “για να χρυσώσει το χάπι” η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει στην άρση της απαγόρευσης της λειτουργίας των παμπ μετά τις 10 μμ., μας ενημερώνει η Sun.    

Η Sunday Express προβάλλει την οργισμένη αντίδραση ορισμένων Συντηρητικών βουλευτών. “Τελεσίγραφο για το lockdown" – ο πηχυαίος τίτλος του σχετικού δημοσιεύματος στην πρώτη σελίδα.

Και οι δύο εφημερίδες – Sun και Express - σημειώνουν ότι ο Μπόρις Τζόνσον αντιμετωπίζει μια εξέγερση 70 βουλευτών Τόρις που δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση΄. Αυτοί οι βουλευτές μαζί με ορισμένους Λόρδους έχουν υπογράψει επιστολή στην οποία προειδοποιούν ότι “η θεραπεία του lockdown διατρέχει τον πολύ πραγματικό κίνδυνο να είναι χειρότερη από την ασθένεια”.

"Τρόμος πριν τα Χριστούγεννα" , γράφει η Sunday Mirror που εκτιμά ότι τα νέα τη Δευτέρα θα είναι “ζοφερά” και ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός θα τονίσει ότι “θα απέχουμε πολύ από το να περάσουμε Χριστούγεννα όπως είχαμε συνηθίσει”.

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018