Το ζευγάρι είναι στα ογδόντα τους και ο δρ. Χάρι Σούκλα είπε ότι ήταν ευτυχής που “κάνει το χρέος τους” επειδή αποφάσισε να κάνει το εμβόλιο. Μαζί με τη σύζυγό του θα εμβολιαστούν στο νοσοκομείο Royal Victoria στο Νιούκαστλ - ένα από τα 50 νοσοκομεία εμβολιασμού στην Αγγλία.
Σύμφωνα με τον Guardian, ένα μίγμα εμβολίων κατά του κορονοϊού πρόκειται να δοκιμαστεί για την αποτελεσματικότητα του. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η δοκιμή, που έχει προγραμματιστεί να γίνει τον Ιανουάριο, έχει στόχο να εξεταστεί κατά πόσον μία δόση του εμβολίου Pfizer και ένα από τα εμβόλια της Οξφόρδης μπορεί να παρέχουν καλύτερη προστασία από δύο δόσεις του ίδιου εμβολίου.
Το εμβόλιο της Pfizer παράγει μια μεγαλύτερη απόκριση αντισωμάτων, ενώ το εμβόλιο της Οξφόρδης παράγει περισσότερα Τ-κύτταρα - ένα διαφορετικό είδος ανοσίας.
"Iδανικά θα θέλαμε να έχουμε και τα δύο εμβόλια", σημείωσε στη Sun η πρόεδρος της ομάδας εργασίας της κυβέρνησης για το εμβόλιο , Κέιτ Μπίνγκαμ. H κ. Μπίνγκαμ επιμένει ότι η δοκιμή του Ιανουαρίου δεν έχει καμία σχέση με το γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ζήτησε να προμηθευτεί 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Οξφόρδης, και μόνο 40 εκατομμύρια δόσεις της Pfizer.
























