Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>«Απόλυτα πεπεισμένος» ο Ομπάμα για την χρήση χημικών από τον Ασαντ

banner roots

«Απόλυτα πεπεισμένος» ο Ομπάμα για την χρήση χημικών από τον Ασαντ
06.09.2013 | 14:35

«Απόλυτα πεπεισμένος» ο Ομπάμα για την χρήση χημικών από τον Ασαντ

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Tην πεποίθησή του ότι οι συριακές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών όπλων, εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη συνάντησή του με τους ηγέτες της G20 στην Αγία Πετρούπολη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη διατήρησης της διεθνούς απαγόρευσης της χρήσης των όπλων αυτών.

Σε συνέντευξή του, στο περιθώριο της G20 στην Αγία Πετρούπολη, ο πρόεδρος Ομπάμα «εξέφρασε για μια ακόμα φορά την απόλυτη πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση Άσαντ εξαπέλυσε την επίθεση με χημικά όπλα που σκότωσε 1.429 ανθρώπους» όπως τόνισε ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας, Μπεν Ρόουντς.

Σύμφωνα με τον Ρόουντς, ο Ομπάμα είπε στους ηγέτες της G20 ότι είναι σημαντικό να διατηρηθούν οι διεθνείς κανόνες κατά της χρήσης των χημικών όπλων και υπογράμμισε το «κλίμα παράλυσης» στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Ο Ρόουντς τόνισε εξάλλου ότι η Ρωσία δεν έχει «τίποτα να συνεισφέρει» στην πολιτική συζήτηση στις ΗΠΑ, μετά την άρνηση του ρεπουμπλικάνου προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων να συναντηθεί με ρωσική αντιπροσωπεία για το θέμα αυτό και κατηγόρησε για μια ακόμα φορά τη Μόσχα ότι «αρνείται να ενεργήσει» στον ΟΗΕ κατά του καθεστώτος της Δαμασκού και ότι θέλει«να αποφύγει τα σοβαρά προβλήματα» αυτής της υπόθεσης.

«Οι Ρώσοι έχουν υποστηρίξει τον 'Ασαντ όποια κι αν είναι τα γεγονότα, ό,τι κι αν κάνει το καθεστώς. Δεν περιμένουμε συνεργασία με τους Ρώσους στο θέμα των χημικών όπλων», τόνισε ο Ρόουντς.

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το