Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός : H μετάλλαξη του ιού στη Νότια Αφρική έχει τώρα εντοπιστεί και στη Βρετανία
facebook seminaria
Κορονοϊός : H μετάλλαξη του ιού στη Νότια Αφρική έχει τώρα εντοπιστεί και στη Βρετανία
25.01.2021 | 09:14

Κορονοϊός : H μετάλλαξη του ιού στη Νότια Αφρική έχει τώρα εντοπιστεί και στη Βρετανία

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν εντοπιστεί 77 περιπτώσεις της παραλλαγής του κορονοϊού που για πρώτη φορά ανιχνεύτηκε στη Νότια Αφρική, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Τα κρούσματα συνδέονται με ταξιδιώτες που φθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και όχι με την μετάδοση στους κόλπους της κοινότητας, πρόσθεσε ο κ. Χάνκοκ.

Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε στην τηλεοπτική εκπομπή του Άντριου Μαρ που μεταδίδεται την Κυριακή από το BBC ότι αυτοί που έχουν προσβληθεί από τη μετάλλαξη του ιού που πρωτοεμφανίστηκε στη Νότια Αφρική είναι υπό "πολύ στενή παρακολούθηση" και η ενισχυμένη ανίχνευση επαφών που είχαν αυτά τα άτομα είναι  σε εξέλιξη.

Υπουργοί της κυβέρνησης αναμένεται να πραγματοποιήσουν συνάντηση αργότερα σήμερα Δευτέρα για να εξετάσουν το ενδεχόμενο επιβολής αυστηρότερων περιορισμών σε άτομα που καταφθάνουν από το εξωτερικό.

Οι επιστήμονες δεν αποκλείουν να υπάρχει μια πιθανότητα η νοτιοαφρικανική παραλλαγή του ιού να μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα των σημερινών εμβολίων.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Χάνκοκ είπε ότι "τα τρία τέταρτα όλων των ανθρώπων άνω των 80 ετών στη χώρα" έχουν λάβει τις πρώτες δόσεις του εμβολίου τους.

Τόσο τα εμβόλια Pfizer-BioNTech όσο και τα εμβόλια Oxford-AstraZeneca απαιτούν δύο δόσεις, ενώ τα μέχρι στιγμής στοιχεία αντικατοπτρίζουν την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί με εκείνους που έχουν λάβει την πρώτη δόση.

Ο κ. Χάνκοκ έκανε σαφές ότι είναι "πολύ νωρίς για να πούμε" ποιο ποσοστό του πληθυσμού θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί πριν από την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων του lockdown.

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018