Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Οξφόρδης/ AstraZeneca , υποστηρίζουν επιστήμονες στη Βρετανία

the roots web banners 06

Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Οξφόρδης/ AstraZeneca , υποστηρίζουν  επιστήμονες στη Βρετανία
26.01.2021 | 12:16

Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Οξφόρδης/ AstraZeneca , υποστηρίζουν επιστήμονες στη Βρετανία

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Επιστήμονες στη Βρετανία έσπευσαν σήμερα να υπογραμμίσουν ότι είναι “εντελώς εσφαλμένος ο ισχυρισμός” ότι το εμβόλιο της Οξφόρδης/AstraZeneca κατά του Covid-19 είναι μόνο 8% αποτελεσματικό για τους άνω των 65 ετών.

Η σχετική πληροφορία δημοσιεύθηκε από γερμανική εφημερίδα, που ισχυρίζεται ότι έχει “επιβεβαιωθεί” από “πολλαπλές” ανώνυμες ανώτερες πηγές της γερμανικής κυβέρνησης .

Ωστόσο, το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης απέρριψε ως “τελείως αβάσιμο” το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας και υπογράμμισε ότι τα δεδομένα που έχουν κυκλοφορήσει για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι “διαφανή”.

Οι επιστήμονες πρόσθεσαν ότι δεν έχουν “καμία ιδέα” από πού προέρχεται η πληροφόρηση της γερμανικής εφημερίδας και ότι δεν βασίζεται στα επιστημονικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Οι “αδυναμίες” για το εμβόλιο της Οξφόρδης προβάλλονται εν μέσω μιας πικρής διαμάχης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της AstraZeneca για τις παραδόσεις εμβολίων, με την επιχείρηση να έχει ανακοινώσει ότι δεν θα είναι σε θέση να ικανοποιήσει μια προηγούμενη παραγγελία.

Σε απάντηση, το εμπορικό μπλοκ - το οποίο δεν έχει ακόμη εγκρίνει το εμβόλιο - έχει απειλήσει να σταματήσει τις εξαγωγές των εμβολίων Covid-19, συμπεριλαμβανομένων εκατομμυρίων δόσεων με προορισμό τη Βρετανία.

Οι επικεφαλής υγείας της ΕΕ έχουν ζητήσει από τις φαρμακευτικές εταιρείες να τους κοινοποιούν πότε και σε ποιες χώρες εκτός της ΕΕ εξάγουν εμβόλια - πράγμα που σημαίνει ότι ο αμερικανικός γίγαντας Pfizer θα πρέπει να ενημερώνει τους αξιωματούχους της ΕΕ όταν προσπαθεί να στείλει δόσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Βρετανία έχει παραγγείλει περισσότερες από 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Οξφόρδης / AstraZeneca που χορηγείται σε ευάλωτες ομάδες προτεραιότητας παράλληλα με το εμβόλιο Pfizer / BioNTech.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel