Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας: Ναυτική άσκηση στο Αιγαίο

banner roots

Νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας: Ναυτική άσκηση στο Αιγαίο
01.03.2021 | 09:24

Νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας: Ναυτική άσκηση στο Αιγαίο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Με τη ναυτική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» στο Αιγαίο και τη συμμετοχή πληθώρας πολεμικών πλοίων, μαχητικών αεροσκαφών, ελικοπτέρων, drones και ομάδων ειδικών δυνάμεων η Τουρκία συνεχίζει να κάνει επίδειξη δύναμης.

Ολα αυτά, στον απόηχο των δηλώσεων του Τούρκου υπουργού Άμυνας που υποστήριξε πως κακώς η Ελλάδα ενισχύει την αμυντική της θωράκιση. Η Αθήνα από την άλλη, δεν παρεμβαίνει στο παιχνίδι της ρητορικής όξυνσης κι επιλέγει να δώσει ακόμη μια ευκαιρία στο διάλογο, αν και οι προσδοκίες από τις διερευνητικές επαφές με την γείτονα χώρα είναι εξαιρετικά χαμηλές. Μέχρι στιγμής η Άγκυρα δεν έχει απαντήσει στην πρόσκληση της Αθήνας για επανέναρξη του διαλόγου την ερχόμενη εβδομάδα.
 
 
Από την πλευρά της, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η Τουρκίας, συνεχίζει να μιλά για έρευνες σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για αποχή προκλητικών ενεργειών, με τον υπουργό Ενέργειας της χώρας να προαναγγέλλει την επιστροφή του πλοίου Μπαρμπαρός τους επόμενους μήνες. Τέλος, η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να στοχοποιεί την Άγκυρα κυρίως για την απόκτηση του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400 που είχε σαν αποτέλεσμα τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας και την αποβολή της από την προμήθεια των αεροσκαφών F-35.
 
Πηγή: iefimerida.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel