Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Μεξικό: Φονικό πέρασμα τυφώνα και τροπικής καταιγίδας

banner roots

Μεξικό: Φονικό πέρασμα τυφώνα και τροπικής καταιγίδας
16.09.2013 | 08:42

Μεξικό: Φονικό πέρασμα τυφώνα και τροπικής καταιγίδας

Συντάκτης:  Ανδρέας Τσεκούρας
Κατηγορία: Διεθνή

Οι καταρρακτώδεις βροχές στο Κόλπο του Μεξικού και στις παράκτιες περιοχές του Ειρηνικού προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις και ανάγκασαν αρκετές πόλεις να ακυρώσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της χώρας.

Χιλιάδες άνθρωποι αναζήτησαν καταφύγιο σε καταλύματα έκτακτης ανάγκης , καθώς κινδύνεψαν από την υπερχείλιση ποταμών.

«Υπάρχει πολύ νερό και τα ποτάμια είναι γεμάτα», δήλωσε ο Λουίς Φελίπε Πουέντε, συντονιστής των υπηρεσιών επείγουσας ανάγκης του Μεξικού. «Θα υπάρξουν ακόμη περισσότερες βροχές , όταν οι δύο καταιγίδες προσεγγίσουν την ξηρά» συμπλήρωσε.

Στην επαρχία Γκουερέρο στις ακτές του Ειρηνικού, 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους καθώς τα σπίτια τους παρασύρθηκαν από κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές του Σαββάτου και της Κυριακής.

Στις πολιτείες Πουέμπλα και Χιντάλγκο τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν παρασύρθηκαν από ένα ισχυρό ρεύμα. Στην ακτή του Κόλπου του Μεξικού, ο τυφώνας Ίνγκριντ, αναβαθμισμένος στην κατηγορία 1 με συνεχείς ανέμους ταχύτητας 120 χιλιομέτρων την ώρα «χτυπά» τις επαρχίες Ταμαουλίπας και Βέρακρουζ με αποτέλεσμα περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι να αναζητήσουν καταφύγιο σε καταλύματα έκτακτης ανάγκης.

Η Ίνγκριντ που το επίκεντρό της στις 2100 GMT βρισκόταν σε απόσταση 175 χιλιομέτρων από την πόλη Ταμπίκο αναμένεται να φέρει συνθήκες τυφώνα νωρίς το πρωί της Δευτέρας όταν προσεγγίσει την ξηρά στις δύο επαρχίες.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του αμερικανικού Εθνικού Κέντρου για τους Τυφώνες η Ίνγκριντ πιθανώς να ενισχυθεί λίγο πριν από την προσέγγιση των παράκτιων περιοχών.

Στην ακτή του Ειρηνικού, η τροπική καταιγίδα Μανουελ αποδυναμώθηκε μετά την προσέγγιση της ξηράς , αλλά και ο κίνδυνος πλημμυρών και κατολισθήσεων συνεχίζεται.

Ο Μάνουελ κινήθηκε με συνεχείς ανέμους ταχύτητας 75 χιλιομέτρων την ώρα φέρνοντας πολύ υψηλά ποσοστά βροχοπτώσεων σε παραλιακά θέρετρα της περιοχής συμπεριλαμβανομένου και του Ακαπούλκο.

 

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel