Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία – Κορονοϊός : Μεγάλη έρευνα για τη μείξη και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων

banner roots

Βρετανία – Κορονοϊός : Μεγάλη έρευνα για τη μείξη και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων
14.04.2021 | 09:13

Βρετανία – Κορονοϊός : Μεγάλη έρευνα για τη μείξη και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αρχίσει μια μεγάλη έρευνα σχετικά με τη μείξη διαφορετικών τύπων εμβολίων Covid που χρησιμοποιούνται για την πρώτη και τη δεύτερη δόση, μετέδωσε το BBC.

Ο συνδυασμός εμβολίων μπορεί να δώσει ευρύτερη, μεγαλύτερης διάρκειας ανοσία κατά του ιού και των νέων παραλλαγών του και να προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στην ανάπτυξη εμβολίων, υπογραμμίζουν οι επιστήμονες.

Ενήλικες άνω των 50 ετών που εμβολιάσθηκαν με την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer ή της AstraZeneca μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στην ομάδα των εθελοντών που θα χρησιμοποιηθεί ως δείγμα για την έρευνα.

Ο επικεφαλής της έρευνας , καθηγητής Μάθιου Σνέιπ, από την Ομάδα Εμβολίων της Οξφόρδης, δήλωσε ότι ελπίζει να προσλάβει 1.050 εθελοντές οι οποίοι έχουν ήδη λάβει μια δόση εμβολίου κατά της νόσου τις τελευταίες 8-12 εβδομάδες.

Περισσότερα από 800 άτομα συμμετέχουν ήδη στην έρευνα και έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίων είτε της Pfizer ή της AstraZeneca ή ένα μείγμα των δύο.

Τα αποτελέσματα αυτού του πρώτου σταδίου της δοκιμής αναμένονται τον επόμενο μήνα, ενώ αναμένεται να έχουμε κάποια αποτελέσματα από τη διευρυμένη έρευνα    τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο. Η επιστημονική προσπάθεια που αφορά τη μείξη και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει ένα έτος.

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας συμφωνούν γενικά ότι η ανάμειξη και η αντιστοίχιση των εμβολίων πρέπει να είναι ασφαλής. Η δοκιμή θα ελέγξει για τυχόν παρενέργειες ή ανεπιθύμητες αντιδράσεις.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το