Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία – Κορονοϊός: Θα καθυστερήσει η άρση όλων των περιοριστικών μέτρων

banner roots

Βρετανία – Κορονοϊός: Θα καθυστερήσει η άρση όλων των περιοριστικών μέτρων
14.06.2021 | 18:09

Βρετανία – Κορονοϊός: Θα καθυστερήσει η άρση όλων των περιοριστικών μέτρων

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Οι περισσότεροι κανόνες για τον κορονοϊό θα παραμείνουν σε ισχύ στην Αγγλία για άλλες τέσσερις εβδομάδες μετά το προγραμματισμένο “ξεκλείδωμα” για τις 21 Ιουνίου, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στο BBC.

Ανώτεροι υπουργοί υπέγραψαν την απόφαση να καθυστερήσουν την άρση όλων των νομικών περιορισμών στις κοινωνικές επαφές.

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι τα όρια χωρητικότητας για αθλήματα, παμπ και κινηματογράφους θα παραμείνουν και τα νυχτερινά κέντρα θα συνεχίσουν να είναι κλειστά.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πρόκειται να επιβεβαιώσει την καθυστέρηση σε συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα - στις 18:00 τοπική ώρα.

Η παράταση θα τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων αυτό το μήνα και δεν είναι απίθανο να προκαλέσει μια σημαντική “εξέγερση” Συντηρητικών βουλευτών.

Η Αγγλία επρόκειτο να προχωρήσει στο τέταρτο στάδιο του οδικού χάρτη της κυβέρνησης ολοκληρωτικής άρσης των περιορισμών στις 21 Ιουνίου, όταν θα επιτρεπόταν στους χώρους και τις εκδηλώσεις να λειτουργήσουν χωρίς περιορισμούς χωρητικότητας και θα ίσχυε η άρση του ανώτατου ορίου στον αριθμό των καλεσμένων στους γάμους.

Θα σήμαινε επίσης τον τερματισμό των ισχυόντων κανόνων που περιορίζουν τις συγκεντρώσεις στο σπίτι σε έξι ή σε δύο νοικοκυριά.

Ωστόσο, πολλοί επιστήμονες έχουν ζητήσει να καθυστερήσει η “πλήρης αποδέσμευση” για να μπορέσουν περισσότεροι άνθρωποι να εμβολιαστούν και να λάβουν τη δεύτερη δόση των εμβολίων, εν μέσω αυξανόμενων κρουσμάτων της παραλλαγής Δέλτα.

Μια καθυστέρηση θα επέτρεπε επίσης να γίνει περισσότερη έρευνα για το αν τα εμβόλια “σπάνε” ή απλώς αποδυναμώνουν τη σχέση μεταξύ λοιμώξεων και νοσηλειών.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel