Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ρεκόρ εμβολιασμών στη Βρετανία εν όψει καλοκαιρινών διακοπών
afoi poriazi
Ρεκόρ εμβολιασμών στη Βρετανία εν όψει καλοκαιρινών διακοπών
21.06.2021 | 12:11

Ρεκόρ εμβολιασμών στη Βρετανία εν όψει καλοκαιρινών διακοπών

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Πάνω από 700.000 ραντεβού για εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού έκλεισαν οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου την περασμένη Παρασκευή, ημέρα που η βρετανική κυβέρνηση άνοιξε τη διαθεσιμότητα των εμβολίων για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών.

Σύμφωνα με το εθνικό σύστημα υγείας (NHS), είχαμε 721.469 ραντεβού για εμβολιασμούς μέσα σε ένα μέσο χρονικό διάστημα 8 δευτερολέπτων.

"Η βιασύνη για να σωθεί το καλοκαίρι", είναι ο χαρακτηριστικός πρωτοσέλιδος τίτλος στην Daily Mirror, καθώς το σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται στις μεγάλες ουρές που σχηματίστηκαν έξω από τα κέντρα εμβολιασμού, αφότου η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αρχίζουν οι εμβολιασμοί για όλους όσους είναι άνω των 18 ετών στην Αγγλία.

O αρθρογράφος της Daily Express είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την υψηλή προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα. Το κύριο άρθρο γνώμης της εφημερίδας χαρακτηρίζει τις μεγάλες ουρές έξω από τα γήπεδα ποδοσφαίρου "ποτάμι ελπίδας" στην τελική ώθηση για την ολοκληρωτική άρση των περιορισμών Covid-19.

Έρευνα που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας The Times διαπίστωσε ότι λιγότεροι από ένας στους 200 ταξιδιώτες που επιστρέφουν από χώρες που έχουν συμπεριληφθεί στην “πορτοκαλί” λίστα είναι θετικοί στην επιστροφή τους. Τα στοιχεία για τις τρεις εβδομάδες έως τις 9 Ιουνίου αποκαλύπτουν ποσοστό θετικότητας 0,4%.

"Είναι δύσκολο για την κυβέρνηση να κρυφτεί πίσω από αυτά τα δεδομένα", υπογράμμισε ο Πολ Τσαρλς, ο οποίος διευθύνει εταιρεία ταξιδιωτικών συμβούλων.

Η Daily Telegraph σημειώνει ότι o χαμηλός αριθμός των λοιμώξεων για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό - σε συνδυασμό με ένα νέο καθεστώς ελέγχων αντί της καραντίνας για πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες – είναι πιθανό να επιτρέψουν τις οικογενειακές διακοπές στην Ευρώπη μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018