Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Αίγυπτος:Φονικές επιθέσεις στο Σινά

banner roots

Αίγυπτος:Φονικές επιθέσεις στο Σινά
08.10.2013 | 03:12

Αίγυπτος:Φονικές επιθέσεις στο Σινά

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Τουλάχιστον 10 είναι τα θύματα στην Αίγυπτο από την επίθεση που δέχθηκαν σήμερα στρατιώτες στα νότια της Χερσονήσου του Σινά και το βομβιστικό πλήγμα έξω από το αρχηγείο των δυνάμεων της τάξης στην Ισμαηλία, την ώρα που ένα σημαντικό κέντρο κεραιών εκπομπής δορυφορικού σήματος στο Κάιρο επλήγη από άλλη επίθεση με ρουκέτες.

Την επαύριον της αιματηρής καταστολής των διαδηλώσεων των υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 51 άνθρωποι (οι 47 εκ των οποίων στο Κάιρο), πέντε στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στην Ισμαηλία, όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον της περιπόλου τους. Άλλος ένας στρατιώτης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Μέχρι στιγμής καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, όμως μετά την ανατροπή του προέδρου Μόρσι, η Χερσόνησος του Σινά αποτελεί θέατρο των επιχειρήσεων που πραγματοποιούν οι ισλαμιστές ένοπλοι κατά του στρατού και της αστυνομίας.

Άλλοι πέντε άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στην αλ Τορ, στα νότια της Χερσονήσου του Σινά από έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου έξω από το αρχηγείο των δυνάμεων ασφαλείας, την ώρα που πραγματοποιούσαν σύσκεψη ανώτατοι αξιωματικοί. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, άλλοι 50 άνθρωποι τραυματίσθηκαν.

Το κτήριο των αρχών ασφαλείας και το παρακείμενο γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας υπέστησαν ζημιές, ενώ το προσωπικό τους εγκατέλειψε τις δύο υπηρεσίες. Οι αρχές ανακοίνωσαν πως το παγιδευμένο αυτοκίνητο που ανατινάχθηκε ήταν περιπολικό που είχε κλαπεί νωρίτερα.

Σήμερα εξάλλου ρουκέτες κατέστρεψαν ένα τεράστιας έκτασης κέντρο δορυφορικών κεραιών στο Μαάντι, ένα από τα προνομιούχα προάστια του Καΐρου.

Από την πλευρά του, ο μεταβατικός πρόεδρος της χώρας Άντλι Μανσούρ αφίχθη σήμερα στη Σαουδική Αραβία, κατά την πρώτη του επίσκεψη σε ξένο κράτος αφότου ανέλαβε καθήκοντα μετά την ανατροπή του Μόρσι.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Μανσούρ —που έγινε δεκτός στο αεροδρόμιο από τον διάδοχο του θρόνου Σαλμάν μπιν Άμπντουλ Αζίζ— αναμένεται να εκφράσει τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Αμπντάλα "τις ευχαριστίες εξ ονόματος της κυβέρνησης και του λαού της χώρας του για την υποστήριξη" που προσέφερε το Ριάντ στις νέες αρχές.

Η Σαουδική Αραβία ήταν μεταξύ των πρώτων χωρών που χαιρέτισαν την ανατροπή του Μόρσι από τις στρατιωτικές δυνάμεις του αρχηγού του γενικού επιτελείου στρατηγού Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, ενώ έχει υποσχεθεί οικονομική βοήθεια 5 δισεκ. δολαρίων στην Αίγυπτο.

Πηγή: news247.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το