Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι έχουν παραβιάσει τους κανόνες για τον περιορισμό σε καραντίνα Covid

banner roots

Βρετανία: Περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι έχουν  παραβιάσει τους κανόνες για τον περιορισμό σε  καραντίνα Covid
13.09.2021 | 14:16

Βρετανία: Περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι έχουν παραβιάσει τους κανόνες για τον περιορισμό σε καραντίνα Covid

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Σχεδόν το ένα τρίτο των ανθρώπων που έφθασαν στην Αγγλία και τη Βόρεια Ιρλανδία καθώς “απογειώθηκε” η παραλλαγή του κορονοϊού Δέλτα μπορεί να παραβίασαν τους κανόνες καραντίνας. Στοιχεία που είδε το BBC δείχνουν ότι περισσότερες από 300.000 υποθέσεις διαβιβάστηκαν στους ανακριτές μεταξύ 17 Μαρτίου και 31 Μαΐου, αλλά η κυβέρνηση δεν μπορεί να πει ακόμη πόσοι ακριβώς βρέθηκαν να έχουν παραβιάσει τα μέτρα περιορισμού .

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει υπογραμμίσει ότι σκοπεύει να πραγματοποιήσει κατ' οίκον επισκέψεις σε όλους τους ταξιδιώτες που είναι ύποπτοι ότι δεν ακολούθησαν τους κανόνες.

Ωστόσο, ο σκιώδης υπουργός Εσωτερικών των Εργατικών Νικ Τόμας-Σίμοντς δήλωσε ότι τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το BBC "επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας" για την "χαλαρή συνοριακή πολιτική" της κυβέρνησης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί το υπουργείο Εσωτερικών για "μεγάλη αμέλεια".

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πρόκειται να ανακοινώσει το χειμερινό σχέδιο της κυβέρνησης για την Covid-19. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, προβλέπεται η κατάργηση των κανόνων και των έκτακτων εξουσιών της κυβέρνησης λόγω πανδημίας που δεν χρειάζονται πλέον - συμπεριλαμβανομένης της νομικής αρχής για το κλείσιμο σχολείων και ορισμένων επιχειρήσεων.

Ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να τονίσει τη σημασία των εμβολίων για την επιστροφή στη “σχεδόν φυσιολογική ζωή” και να καθορίσει σχέδια για την τρίτη αναμνηστική δόση , η οποία θα προσφερθεί πρώτα σε ηλικιωμένους.

Ωστόσο, εξακολουθούν να αναμένονται οι τελικές αποφάσεις για τον εμβολιασμό υγιών παιδιών 12 έως 15 ετών και για μέτρα που θα διευκολύνουν τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Νωρίτερα αυτό το έτος, η κυβέρνηση εισήγαγε νέους κανόνες για τους ανθρώπους που φθάνουν από το εξωτερικό σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει την εξάπλωση του κορονοϊού και να σταματήσει την άφιξη νέων παραλλαγών στη χώρα.

Οι άνθρωποι που έφταναν από χώρες υψηλού κινδύνου - που είχαν συμπεριληφθεί στην "κόκκινη λίστα" - έπρεπε να μπουν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο.

H Daily Mail χαιρετίζει τις πληροφορίες ότι πολλοί περιορισμοί Covid στην Αγγλία θα αρθούν, αλλά προειδοποιεί κατά των "ημίμετρων", εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή της σε αυτό που αποκαλεί "δρακόντειους περιοριστικούς κανόνες”.

Η Sun θεωρεί ότι η ολοκληρωτική κατάργηση των κανόνων Covid συνιστά  "νίκη για την ελευθερία", ενώ η εφημερίδα i σημειώνει ότι ενδέχεται να επιβληθούν αυστηρότεροι κανόνες, “εάν οι άνθρωποι δεν ενεργήσουν προσεκτικά”.

Σύμφωνα με τον Guardian, βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην εισαγωγή των διαβατηρίων Covid πιστεύουν ότι τα διαβατήρια αυτά θα μπορούσαν να γίνουν υποχρεωτικά αργότερα φέτος, παρά την ανακοίνωση της Κυριακής ότι η σχετική πρόταση δεν πρόκειται να εφαρμοσθεί στην Αγγλία.

Οι Times χαρακτηρίζουν την απόφαση για τη μη χρήση των διαβατηρίων εμβολιασμού "επικίνδυνη" στροφή στη στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, υποδηλώνοντας ότι οι εθελοντικοί έλεγχοι εμβολίων μπορεί να μην είναι αρκετοί, ενώ η Daily Telegraph ανησυχεί ότι “οι διαφορετικοί κανόνες σε διαφορετικά έθνη” - στη Σκωτία τα διαβατήρια Covid θα αρχίσουν να ισχύουν από την 1η Οκτωβρίου - θα μπορούσαν να μπερδέψουν τους ανθρώπους και να ζητήσουν τον τερματισμό όλων των περιορισμών.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το