Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία : "Σάουθεντ : Μια πόλη που γεννήθηκε από θλίψη, αγάπη και σεβασμό"

banner roots

Βρετανία : "Σάουθεντ : Μια πόλη που γεννήθηκε από θλίψη, αγάπη και σεβασμό"
19.10.2021 | 13:08

Βρετανία : "Σάουθεντ : Μια πόλη που γεννήθηκε από θλίψη, αγάπη και σεβασμό"

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Οι Βρετανοί βουλευτές τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Ντέιβιντ Έιμες, του συναδέλφου τους που δολοφονήθηκε ενώ συνομιλούσε με ψηφοφόρους της περιφέρειάς του την περασμένη Παρασκευή.

Η οικογένεια, οι φίλοι και οι συνάδελφοι του σερ Ντέιβιντ Έιμες απεικονίζονται σε πολλά από τα πρωτοσέλιδα του βρετανικού τύπου.

Στην πρώτη σελίδα της Daily Telegraph βλέπουμε τη χήρα του σερ Ντέιβιντ Έιμες, Τζούλια, και άλλα μέλη της οικογένειας να επισκέπτονται το σημείο της τραγωδίας για να διαβάσουν τα συλλυπητήρια μηνύματα που είχαν αφήσει στον χώρο πολλοί πολίτες , δίπλα σε μπουκέτα με λουλούδια.

“Η οικογένεια του Ντέιβιντ Έιμες, κάλεσε όλους τους ανθρώπους να είναι ανεκτικοί, ανεξάρτητα από τη φυλή, τις θρησκευτικές ή της πολιτικές πεποιθήσεις των άλλων”, γράφει η Telegraph.

Ο Guardian δημοσιεύει φωτογραφία των βουλευτών που τηρούν ενός λεπτού σιγή στην αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων.

Στην εφημερίδα i , οι αρχηγοί των κομμάτων και οι βουλευτές με επικεφαλής τον πρόεδρο του Σώματος Λίντσεϊ Χόιλ φαίνονται να περπατούν σε πομπή καθώς πηγαίνουν στην εκκλησία Σεντ Μάργκαρετ, δίπλα στο Αββαείο του Ουέστμινστερ, όπου τελέστηκε λειτουργία στη μνήμη του βουλευτή.

Οι Times και η Daily Mail έχουν μια εικόνα από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης μιας φιγούρας που πιστεύεται ότι είναι ο Αλί Χάρμπι Αλί - ο ύποπτος που ανακρίνεται για την επίθεση - να περπατά προς ένα σιδηροδρομικό σταθμό στο βόρειο Λονδίνο ώρες πριν μαχαιρωθεί ο σερ Ντέιβιντ.

Η Daily Express εκφράζει την ικανοποίηση της για την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι ο Σάουθεντ πρόκειται να λάβει “καθεστώς πόλης” - μια κίνηση για την οποία ο βουλευτής είχε από καιρό κάνει εκστρατεία. "Μια πόλη που γεννήθηκε από θλίψη, αγάπη και σεβασμό", ο πηχυαίος τίτλος της εφημερίδας.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε στο κοινοβούλιο ότι προς τιμή του βουλευτή θα αναγνωριστεί ως αυτόνομος δήμος η κωμόπολη Σάουθεντ-ον-Σι, όπως ζητούσε ο ίδιος επί χρόνια. “Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η Μεγαλειότητά της συμφώνησε ότι στο Σάουθεντ θα δοθεί το καθεστώς δήμου, που τόσο του αξίζει”, σημείωσε.

Η τοπική εφημερίδα στην εκλογική περιφέρεια του σερ Ντέιβιντ, η Southend Echo , κυκλοφόρησε με πηχυαίο τίτλο: "Σάουθεντ: Η πόλη του Ντέιβιντ". Ένας πολιτικός ηγέτης σημειώνει στην εφημερίδα: "Είμαι βέβαιος ότι o Ντέιβιντ θα μας κοιτάξει τώρα λέγοντας - η δουλειά μου στο Σάουθεντ έχει πλέον ολοκληρωθεί".

Στις εσωτερικές σελίδες, οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες συμφωνούν ότι οι βουλευτές “στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων “ στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων για να αποτίσουν φόρο τιμής στον σερ Ντέιβιντ.

Ο Τζον Κρέις , στον Guardian, υπογραμμίζει ότι στη Βουλή των Κοινοτήτων κάθε βουλευτής έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να βρει τις σωστές λέξεις που “συνόψιζαν μια ζωή και μια καριέρα για έναν άνθρωπο που έζησε και αγαπήθηκε πολύ”.

Στην Daily Mail, ο Χένρι Ντιντς, παρατηρεί ότι χθες στην αίθουσα του κοινοβουλίου υπήρχαν “υγρά μάτια, λυπημένα χαμόγελα και ήσυχη αξιοπρέπεια”. "Για δύο ώρες, έρεαν οι ομιλίες απόδοσης τιμής” γράφει χαρακτηριστικά. "Κάποιες ήταν αστείες, άλλες γεμάτες συγκίνηση, όλες τους όμως ζεστές και με σεβασμό".

Ο Τιμ Στάνλεϊ στην Daily Telegraph εκτιμά ότι “αυτή ήταν η Βουλή των Κοινοτήτων στα καλύτερά της, επειδή απέτισε φόρο τιμής σε ένα από τα καλύτερα μέλη της.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel