Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία : Ανάφλεξη της πανδημίας – Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες

banner roots

Βρετανία : Ανάφλεξη της πανδημίας – Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες
20.10.2021 | 13:07

Βρετανία : Ανάφλεξη της πανδημίας – Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Την Τρίτη , οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν 223 θανάτους. Πρόκειται για το χειρότερο ημερήσιο απολογισμό θυμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 9 Μαρτίου.

Καταγράφηκαν, επίσης 43.738 κρούσματα. Ο απολογισμός αυτός συνιστά μικρή υποχώρηση σε σχέση με τα περισσότερα από 49 χιλιάδες κρούσματα της Δευτέρας, αλλά συμπληρώνει ένα επταήμερο με περισσότερα από 40 χιλιάδες ημερήσια περιστατικά.

Σημαντικά αυξήθηκε ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών, που σκαρφάλωσαν στους 7.749, εκ των οποίων οι 823 σε κλίνη με αναπνευστήρα.

Παρά το γεγονός ότι οι νοσηλείες και οι θάνατοι από κορονοϊό στη Βρετανία σήμερα κυμαίνονται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, σε σχέση με το φονικό πανδημικό κύμα του περασμένου Ιανουαρίου, στο Λονδίνο έχει σημάνει ξανά «συναγερμός» για νέα έξαρση της νόσου.

Βρετανοί αξιωματούχοι προϊδεάζουν για «δύσκολους μήνες» τον χειμώνα, με φόντο την επιβράδυνση των ρυθμών εμβολιασμού, κυρίως τώρα σε ανηλίκους, αλλά και σε όσους έχουν προς το παρόν επιλεγεί για τη χορήγηση τρίτης δόσης.

Με πρωτοσέλιδο τίτλο "Ήρθε η ώρα για απογείωση" κυκλοφόρησε η Sun της Τετάρτης (20/10). Η εφημερίδα προτρέπει τους επιλέξιμους ανθρώπους να σπεύσουν να εμβολιαστούν με την τρίτη δόση κατά της Covid.

Η Daily Mirror συμμετέχει στις εκκλήσεις για επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμού, με τον πρωτοσέλιδο τίτλο "Boost or Bust", ενώ η Daily Express υπογραμμίζει ότι απαιτείται δράση για να "διατηρηθεί η Βρετανία ασφαλής" μετά την αύξηση των ημερήσιων θανάτων από Covid.

Η Daily Telegraph ισχυρίζεται ότι τα δύο τρίτα των ανθρώπων τρίτης ηλικίας στα γηροκομεία και στους οίκους φροντίδας εξακολουθούν να περιμένουν την πρόσθετη ενισχυτική δόση.

Η i σημειώνει ότι οι επιστημονικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης συνεδριάζουν τώρα μόνο σε μηνιαία βάση επειδή “οι υπουργοί ενδιαφέρονται λιγότερο απ’ ό,τι στο παρελθόν για τις απόψεις τους”.

Ο Independent προβάλλει την αισιόδοξη είδηση που προέρχεται από την ομάδα που δημιούργησε το εμβόλιο Oxford-AstraZeneca . Σύμφωνα με την διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας, οι επιστήμονες αυτής της ομάδας εργάζονται για να υπάρξει μια νέα εκδοχή του εμβολίου που να στοχεύει τη μετάλλαξη της παραλλαγής Delta.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το