Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Αυτός που χρειάζεται η Ελλάδα: Αυστραλός στατιστικολόγος...ανακάλυψε 338 δισ.
Αυτός που χρειάζεται η Ελλάδα: Αυστραλός στατιστικολόγος...ανακάλυψε 338 δισ.
04.10.2012 | 11:07

Αυτός που χρειάζεται η Ελλάδα: Αυστραλός στατιστικολόγος...ανακάλυψε 338 δισ.

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Πλουσιότερη η Αυστραλία. Στατιστικολόγος ''βρήκε'' 338 δισεκατομμύρια δολάρια από μετοχές και λοιπές συμμετοχές. Αύξηση της αποταμίευσης

Οι Αυστραλοί έγιναν ξαφνικά πλουσιότεροι, καθώς τα στατιστικά ''ανακάλυψαν'' 338 δισεκατομμύρια δολάρια από περιουσιακά στοιχεία που δεν είχαν αναγνωρισθεί μέχρι πρότινος.

Η Αυστραλιανή Στατιστική Υπηρεσία κυκλοφόρησε την τελευταία της έκθεση επί των περιουσιακών στοιχείων των νοικοκυριών, στα οποία περιλαμβάνονται μαζικές αναθεωρήσεις προς τα πάνω.

 

Το σύνολο των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων αγγίζουν πλέον τα 3,1 τρισ. δολάρια, με τον κάθε κάτοικο, από τα 22, 6 εκατομμύρια, να ''αξίζει'' 14.380 δολάρια.

''Η νέα έκθεση ενσωματώνει νέες εκτιμήσεις για τα νοικοκυριά που κατέχουν μη εισηγμένες μετοχές και λοιπές συμμετοχές σε ιδιωτικές μη χρηματοοικονομικές εταιρίες'' όπως σημείωσε ο στατιστικολόγος , σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Η αξία αυτών των μετοχών άγγιξε το Μάρτιο τα 338  δισεκατομμύρια δολάρια, σε σχέση με προηγούμενη έρευνα των 91 δισ. δολαρίων. ''Η Στατιστική Υπηρεσία έχει ουσιαστικά βρει αυτά τα 325 δισ. δολάρια'' δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της CommSec, Craig James.

Το σύνολο των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων αυξήθηκε και περαιτέρω κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους και διαμορφώθηκε στα 3,11 τρισ. σε σύγκριση με τα 76 δισ. της ίδιας περιόδου το προηγούμενο έτος.

Περίπου τα 702 δισ. δολάρια εντοπίστηκαν σε τραπεζικές καταθέσεις. Οι αυστραλιανές τράπεζες έχουν γίνει ιδιαίτερα ανταγωνιστικές για να μειώσουν την εξάρτηση από την offshore χρηματοδότηση, ενώ οι καταθέτες εμφανίζονται πρόθυμοι να αποταμιεύσουν περισσότερο, στον απόηχο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Από το τέλος του 2007 το ποσό των χρημάτων που είναι στις τράπεζες έχει αυξηθεί κατά 60%.

 

Πηγή:  news247.gr

 

 

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018